You are here
Home > Dezvoltare Personală > Vrei sa fii un Om de Succes ? Urmeaza aceste 8 Reguli !

Vrei sa fii un Om de Succes ? Urmeaza aceste 8 Reguli !

1.Esecurile sunt un fleac
Atunci cand nu reusesti ceva, nu inseamna ca esti un ratat. Esecul este ceva ce se repeta periodic. Trebuie sa inveti din propriile greseli si sa nu cedezi sub presiunea lor. Majoritatea sunt marcati de esecuri si aceasta nu le permite sa avanseze. Greselile, pur si simplu, sunt parte a procesului de invatare, a dezvoltarii, a vietii. Arata-mi o persoana care nu a esuat niciodata si eu iti voi arata o persoana care nu a facut nimic in viata! Nu cred ca vrei sa faci parte din aceasta categorie. Nu permite esecului sa devina al doilea tau „EU”. Mai bine invata din greseli, foloseste-le pentru a deveni mai bun, mai avansat.

2.Paraseste cadrul regulilor
Una dintre caracteristicile de baza ale unui om de SUCCESS este aptitudinea de a iesi din cadru si de a impinge frontierele posibilului. Actioneaza astfel, incat ceea ce faci sa-ti aduca satisfactie. Faci ceva mult mai rapid si cu o mai mare usurinta decat Vasile, Ion sau Gheorghe? De ce nu ai merge mai departe decat ei? Daca poti perfectiona o idee, fa acest lucru. Nu vei avea doar o doza suplimentara de satisfactie de la activitate si posibilitati pentru dezvoltare, dar si recunostinta celor din jur. Si daca va lipsi recunostinta? Ce-ai pierdut? Nimic! Mai mult decat atat, ai dezvoltat creativitatea ta si ai parasit cadrul regulilor impuse. Este atat de placut sa fii diferit, sa nu fii ca toti!

3. Incearca ceva nou
E suficient sa gasesti o aplicare practica a ideii tale, ca imediat sa incepi a o perfectiona. Dar daca ai gandi permanent creativ? Da frau liber imaginatiei tale si incearca ceea ce nu ai incercat incodata. Aceasta se refera si la viata ta privata. Daca vei parasi vizuina ta comoda si vei iesi in lume, creativitatea ta se va indrepta pe alte cai. Fa cunostinta cu alte culturi, moduri de viata, noi tehnici de gandire si actiune, participa la activitati publice, urmareste oamenii. Vei ramane uimit cat de entuziasmat vei fi.

4.Invata-i pe altii ceea ce ai invatat tu
Cea mai buna modalitate de a pastra informatia in memorie, este sa ii inveti pe altii. Nu ascunde ceea ce ai aflat. Imparte si altora venitul tau. Crezi ca daca vei face acest lucru, vei ramane cu nimic? Nu este adevarat! Cu cat mai mult dai, cu atat mai mult ai! Fa cest lucru cat mai curand posibil.

5.Fa un joc din activitate
Daca activitatea iti aduce satisfactie, aceasta nu mai este o munca, nu-i asa? Daca rutina zilnica iti pare un concediu placut, atunci nu esti impovarat. Orice ai face, trebuie sa ai satisfactie! Daca nu-ti place ceva, inceteaza sa mai faci acest lucru. Iubesti sau urasti activitatea ta? Tu decizi. Cu cat mai mult urasti activitatea, cu atat mai putin te dezvolti.

6.Odihneste-te
Oricat de mare placere am avea de la activitate, din cand in cand, trebuie sa ne odihnim. Pleaca in concediu. In zilele de odihna, lancezeste. Chiar si in timpul zilei de munca, ridica-te de la masa de lucru, iesi in lumea reala. Creierul tau nu este o masinarie. El are nevoie de pauze pentru a-si reincarca bateriile. Daca nu-ti este interesant sau esti nemultumit de ceva, odihneste-te cateva minute. Astfel vei restabili dorinta ta de viata.

7. Lucreaza, chiar si atunci cand altii nu o fac
Atunci cand vezi ca cei din jur lancezesc, apare dorinta de a face la fel. In niciun caz nu fi tentat sa procedezi ca ei! Este toxic nu numai pentru dispozitia ta si productivitate, dar si pentru creier. Se atrofiaza! Fa totul la capacitate maxima si bucura-te de activitatea ta. Cu cat mai multa experienta acumulezi, mai ales cand cei din jur lancezesc, cu atat mai bine te vei simti. Mai mult decat atat, este o modalitate perfecta de a avansa pe scara valorilor vietii.

8. Inventeaza permanent ceva
Atunci cand esti o fiinta creativa, vezi lucrurile in alte culori. Trebuie sa mergi mana in mana cu creativitatea. Sa nu crezi ca atunci cand se termina ziua de munca, creativitatea trebuie sa se odihneasca. Fa astfel, incat fiecare aspect al vietii tale sa fie creativ. Bucura-te de creativitate acasa: creativ fa curat, construieste relatiile cu cei dragi, inventeaza cadouri etc. Sa nu crezi ca trebuie sa fii creativ doar la locul de munca. Pentru a te bucura cu adevarat de viata, trebuie sa parasesti zona confortului personal si sa cauti modalitati noi de afirmare.

Fa-ti viata ciocolata si savureaza placerea ei!

Nu stii cum ? Noi iti dam GRATIS un “SUT MAGIC”  !

OKSUCCESS!

Sursa Foto: www.pixabay.com

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top