You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Tu ce Bagaj Porti in Calatoria prin Viata?

Tu ce Bagaj Porti in Calatoria prin Viata?

Au fost odata trei oameni. Fiecare dintre ei purta cate doi saci, legati de gat. Unul atarna in fata, iar celalalt – in spate.
Cand primul fu intrebat ce cara in saci, el a raspuns: „In sacul din spate se afla toate lucrurile frumoase, facute de prietenii mei si familia mea. Astfel, ele imi sunt ascunse vederii. In sacul din fata sunt toate lucrurile rele, care mi s-au intamplat. Din cand in cand, il deschid, scot lucrurile rele afara, le privesc si ma gandesc la ele.”
Pentru ca se oprea destul de des asupra lucrurilor rele, acest om nu a reusit sa faca niciun progres important in viata.

Apoi, cel de-al doilea a fost intrebat despre ce ducea in sacii sai. El a raspuns: „ In sacul din fata sunt toate lucrurile bune pe care le-am facut. Imi place mult sa le revad. Asa ca le scot afara destul de des, pentru a le arata oamenilor. In sacul din spate pastrez toate greselile mele, pe care le car tot timpul cu mine. Desigur ca sunt grele. Ele imi incetinesc miscarea inainte, dar nu stiu din ce motiv nu le pot abandona.”

Al treilea om a explicat si el ce avea in sacii sai: „Sacul din fata este nemaipomenit. Acolo imi tin gandurile pozitive despre oameni, toate binecuvantarile de care m-am bucurat, toate lucrurile bune facute de altii pentru mine. Greutatea lor nu este nicio problema. Acest sac este la fel precum panzele unei corabii. Nu inceteaza sa ma impinga inainte. Sacul din spatele meu este gol. In el nu este nimic. Chiar i-am taiat fundul. In acest sac pun toate vorbele rele pe care le aud, despre mine sau despre altii. In cele din urma, ele cad din sac. Astfel, nu sunt nevoit sa car niciun fel de greutati in plus.”

Mai mult ca sigur ca fiecare are nevoie de un sac fara fund, pentru a putea avansa si a fi fericit in viata!Totul este in mainile tale!

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top