You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Renasterea

Renasterea

Este povestea vulturilor care traiesc pe cele mai inalte varfuri ale muntilor Anzi, in conditii deosebit de dure. Acolo isi au locuinta. In pofida intemperiilor, aceasta rasa este cea mai longeviva. Secretul supravietuirii lor este o enzima protectoare, emisa la bazafulgilor; Astfel corpul vulturului este protejat impotriva calamitatilor din mediul in care isi duce viata.

Desi conditiile de viata sunt dintre cele mai dure, el poate atinge varsta de 70 de ani.
Dar ca sa ajunga la aceasta, trebuie sa ia o decizie grea …

Incepand de la varsta de 40 de ani, unghiile sale lungi si flexibile nu mai sunt capabile sa apuce prada. Ciocul lung si ascutit i se inconvoaie, devenind din ce in ce mai impropriu pentru sfasiatul prazii. Aripile grele si imbatranite de ani, precum si din cauza grosimii penelor, ii franeaza zborul si ii extenueaza muschii pieptului. Si, ce este cel mai grav: enzima protectoare inceteaza sa mai fie emisa, lipsindu-l de protectia vitala.

In acest moment al vietii, vulturul are doar doua optiuni: sa moara sau sa-si prelungeasca viata, treacand printr-un proces dureros de transformare, rastimp de 150 de zile.

Acum este imperios necesar sa-si gaseasca un refugiu pe un pisc inalt, unde sa-si incropeasca un adapost. Acolo isi loveste incontinuu ciocul incovoiat de stanca, pana cand acesta se rupe. Dupa ce-i creste unul nou, isi smulge unghiile. Asteapta un timp sa-i creasca unghii noi, puternice, capabile sa apuce prada. Vine randul penelor imbatranite, pe care le smulge pana la ultima. Incet, incet ii cresc pene tinere, alimentate din belsug de pretioasa enzima protectoare.

Si astfel, dupa cinci luni, vulturul isi reia faimosul zbor, pentru care a fost creat si pentru care, de altfel, traieste … inca 30 de ani.

Povestea vulturului poate fi povestea fiecaruia dintre noi…
De multe ori, pentru a supravietui, trebuie sa trecem printr-un astfel de proces. Trebuie sa renuntam la trecut, la simboluri, la indeledniciri si la obiceiuri. Numai eliberandu-ne de toate acestea, putem profita din plin de prezentul fantastic, privind increzatori spre viitor.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top