You are here
Home > Dezvoltare Personală > Prejudecatile ce nu permit Fericirea

Prejudecatile ce nu permit Fericirea

1. „As fi fost mai fericit, daca nu ar trebui sa muncesc atat de mult”
Mintea noastra foloseste acest argument destul de des. Ne facem iluzii ca viata este compusa doar din distractii si ca am fi fericiti de la ele. Insa, anume acest element este motivul principal al tristetii si depresiei. Suntem fiinte creative, dornici de activitate. Noi trebuie sa rezolvam problemele si sa devenim mai buni, pentru a fi fericiti. Investeste-ti sufletul in ceva de valoare pentru tine si vei fi uimit cum va creste exponential nivelul fericirii tale!

2. „Nu eu sunt de vina, ci ei”
Mintea insista pe teza ca vinovati de nefericirea noastra sunt cei din jur: prietenii, parintii, familia etc. Suntem gata sa aruncam invinuiri la stanga si la dreapta. Stim ca „tangoul are nevoie de doua persoane”. Noi ii invinuim pe altii, ei ne invinuiesc pe noi. Momentul cand decidem sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra, este startul spre fericire.

3. „Pentru a fi fericit, trebuie sa descopar secretul fericirii”
Secretul rezida in urmatoarele: nu exista niciun secret al fericirii sau al success-ului. Oricat ar incerca sa ne convinga cartile, referentii sau mintea noastra, nu exista chei secrete de la usa Fericirii Umane. Tu esti cel care desenezi viitorul tau, elaborezi strategia, apoi insistent si metodic muncesti pentru realizare. Nu exista scurtaturi! Acceptarea acestei realitati, te va apropia si mai mult de fericire.

4. „Daca as avea…”
Mintea incearca sa ne insufle ca am fi mai fericiti daca am avea alt loc de munca, alta casa, alta masina… Nu e nimic rau sa doresti lucruri mai bune, dar aceasta nu te face automat mai fericit. Ele pot sa-ti ridice dispozitia doar pentru o perioada scurta de timp. Cel care isi doreste o fericire temeinica, trebuie sa fie constient ca vasul dorintelor nu are fund si nu poate fi umplut niciodata. Adevarata fericire porneste din interior!

5. „Iubesc ceea ce am si nu vreau sa schimb nimic”
Gandind astfel, cream premize pentru cadere. Viata este o calatorie cu variabile noi. Pe unele le controlam, pe altele – nu. A te impotrivi schimbarilor sau a tinde sa detii controlul total, este o cale sigura spre esec. Schimbarile sunt inevitabile. Trebuie doar sa le accepti si sa inveti a naviga in noile conditii. Aptitudinea de adaptare este foarte importanta pentru fericire.

6. „Daca nu azi, atunci niciodata”
Mintea, destul de des, cade in disperare si se dezamageste la o distanta de cativa pasi de la success. Insistenta este foarte importanta pentru atingerea fericirii. Nu permite mintii sa-ti impuna infrangerea. Nu stii ce-ti poate aduce ziua de maine. O singura zi poate fi tot de ce ai nevoie pentru a-ti realiza visul.

7. „Voi lua o decizie doar atunci cand voi sti ce trebuie sa fac”
Cu cat mai mult stai pe ganduri, cu atat mai mult te duci la fund. Examinarea riscurilor, analiza posibilitatilor si elaborarea unui plan sunt componente importante, dar nimic nu se intampla atat timp cat nu actionezi. Foarte rar posedam toata informatia pentru a decide. Stop neincrederii! Esecul nu este sfarsitul lumii. Nu permite mintii sa te atraga in plasa analizei totale.

8. „Stiu ca nu trebuie, dar…”
Mintea incearca sa ne minta (nu in mod intamplator exista asemanare intre cuvinte: mintea minte ), negand consecintele deprinderilor proaste. In mod deosebit, cele legate de sanatate. „Stiu ca nu trebuie sa fumez, dar aceasta ma ajuta sa slabesc”. Sau: „Stiu ca nu trebuie sa mananc aceasta, dar daca nu ma rasfat acum, degeaba mai traiesc”.. Nu permite mintii sa te prinda in plasa scuzelor frumoase si nihilismului fata de slabiciunile tale.

OKSUCCESS!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top