You are here
Home > Bani > Plateste-te mai intai pe tine! + Video

Plateste-te mai intai pe tine! + Video

 

Ca sa traim viata din plin, trebuie sa iesim din zona de confort! Plateste-te mai intai pe tine!

Pe parcursul anilor, ne-am creat o zona micuta de confort personal si nu vrem sa o parasim pentru nimic in lume. Cel mai elocvent argument e ca zilnic facem unul si acelasi lucru. E firesc, cu totii trebuie sa muncim, pentru a face bani ca sa ne platim facturile si sa supravietuim pana la sfarsitul lunii. Am fost invatati sa fim primii la scoala, ca sa putem avea un loc sigur de munca. Asa ca in fiecare dimineata suna desteptatorul si ne trimite la munca. Chiar daca uneori ne plangem, oricum este o comoditate, fiindca nu avem responsabilitati, incat lucram pentru firma(afacerea) altcuiva. Este comod atat timp cat avem forte pentru a munci, ignorand faptul ca sanatatea se duce odata cu tineretea. Si din pacate aceasta este o realitate…

Pana la urma vine momentul vietii, cand nu mai putem munci fizic. Increderea ca statul va avea grija de noi se evaporeaza intr-o clipa si realizam ca, de fapt, nimanui nu-i pasa de viata noastra. Atunci cand primim salariul lunar, statul isi ia imediat partea sa prin taxe. Apoi platim diferite facturi si datorii. In final, daca mai ramane ceva, neaparat gasim unde sa cheltuim restul banilor pana la ultimul cent. Facem acest lucru luna de luna, in mod inconstient. Si nu e vina nimanui, fiindca asa am fost invatati. Acest stil de viata ne este cunoscut tuturor. E ceva ce facem in mod automat, iar definitia este „zona de confort”.

 Majoritatea au inceput sa munceasca peste hotare, cu gandul ca in cativa ani situatia lor materiala se va imbunatati si se vor intoarce inapoi la cei dragi. In majoritea absoluta a cazurilor, asa ceva nu se va intampla niciodata. De ce? Fiindca peste hotare, chiar daca se castiga  bine, stilul de viata nu s-a schimbat. Ca si inainte, oamenii se regasesc in “cursa sobolanilor”.

In fiecare luna, lucrurile se repeta iar si iar. In fiecare luna revenim acolo de unde am plecat. Mergem zilnic la munca, platim lunar facturi, trimitem ceva bani acasa celor dragi (au nevoie de ajutor), iar ceea ce ramane, cheltuim pana la ultimul cent. Zeci de ani munciti peste hotare, dar  bani nu se mai aduna. Buzunarele sunt goale ca si atunci cand am plecat la munca in strainatate.

 Suntem nevoiti sa traim departe de cei dragi. Majoritatea isi pierd tineretea. Lipsesc de la cele mai importante evenimente ale copiilor si nepotilor. In situatia data, nici nu poate fi vorba despre un confort personal adevarat…

Ce rost mai are sa muncim toata viata, daca pana la urma ne alegem cu nimic? Cei care am plecat peste hotare nici nu apucam pensia. Cu atat mai mult ca aceasta nu este garantata nici cetatenilor din tara in care suntem oaspeti. Este firesc ca, atat timp cat suntem tineri, nici nu ne gandim la viitor. Insa timpul trece, nu ne asteapta!

Culmea necunoasterii, ca sa nu spun altfel, e atunci cand ne rasfatam copiii de mici, imbracandu-i cu haine la moda, oferindu-le distractii si jucarii scumpe, fara a ne gandi cum le asiguram un viitor stabil! Oare cerintele lor nu vor creste odata cu trecerea anilor?

Mintea omului se concentreaza pe probleme urgente. Ne gandim cum sa ajungem la sfarsitul lunii, dar nu mai departe. Multi incurca “ziua de azi” cu “prezentul”.

A trai „in prezent” inseamna a sti cine esti, unde te regasesti si incotro vrei sa mergi.

A trai „ziua de azi” inseamna a fi iresponsabil fata de viitor. Inseamna a lucra si a cheltui tot pana la urmatorul salariu.

In acelasi timp, ar fi suficient sa economisesti 10% din salariul lunar. De exemplu, daca economisim lunar 50 euro, viata nu se schimba cu nimic. Dar in 12 luni vom „descoperi” ca am adunat 600 euro! Acest principiu se numeste „Plateste-te mai intai pe tine” . Doar astfel poti aduce  plusvaloare  vietii tale!

In videoul de mai jos, acest principiu este explicat mai detaliat si sunt dati si pasii concreti pe care sa ii faci ca sa incepi chiar din acest moment sa te platesti mai intai pe tine!

Tine minte: “Viata ta este importanta. Onoreaz-o! Lupta pentru posibilitatile tale!”– Dr Nathaniel Branden

 

 

Devino membru al grupului pe Facebook: Plateste-te mai intai pe tine ! si invata Regulile Banilor:  https://www.facebook.com/groups/platestetemaiintaipetine/

 

Stii pe cineva care are nevoie urgenta de aceasta informatie, care trebuie sa invete principiul: ” Plateste-te mai intai pe tine “? Trimite-i acest articol. Iti va fi recunoscator!

 

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top