You are here
Home > Bani > 4 Etape ale Banilor: afla care sunt ele si cum sa le folosesti!

4 Etape ale Banilor: afla care sunt ele si cum sa le folosesti!

Banii au patre etape pe care trebuie sa le parcurga, pentru a incheia un ciclu complet.

Aceste patru etape ale banilor pot fi comparate cu cele patru anotimpuri ale anului. Diferenta consta in faptul ca nu e nevoie de un an intreg pentru ca banii sa parcurga aceste etape: uneori e nevoie de mai mult timp, alteori de mai putin timp.

Paradoxul acestei vieti: Oamenii toata viata rezolva o singura problema – cea a banilor. In acelasi timp, majoritatea dintre ei mor cu ea nerezolvata.

 

De ce? Fiindca nimeni, niciodata nu i-a invatat cum se face acest lucru. Oamenii nu invata despre bani nici la scoala, nici la facultate, nici in societate, nici in familie. Si atunci care-i solutia?

AUTOINSTRUIREA! Carti, seminare, filme motivationale, anturajul oamenilor de SUCCESS.

Cu noi iti va fi mult mai usor, deoarece nu vei fi nevoit sa cauti. Tu, deja, ai gasit! Precum este scris in scripturi: „Suficient ai cautat, a venit timpul ca sa gasesti.”

Moto: „Nu banii sunt un pacat, ci dragostea pentru ei”

Te invit intr-o calatorie atractiva, scopul careia este sa intelegi care sunt Legile Banilor si cum sa le aplici, astfel incat banii sa lucreze pentru tine si nu invers..

Ce vei obtine?

In primul rand, vei face cunostinta cu cele PATRU ETAPE ALE BANILOR. Apoi, vei putea aplica aceste principii pentru a-ti crea bunastarea personala.

I. ETAPA DOBANDIRII
Toate bogatiile umane sunt create de mintea omului.

Pentru a primi ceva, trebuie sa dai ceva.

Ca sa poti inspira, trebuie mai intai sa expiri.

Ca sa primesti bani, trebuie sa creezi si sa dai valoare.

Nu te axa pe cum sa faci bani, ci pe cum sa dai valoare celor din jurul tau. Atunci cand tu creezi ceva de valoare, ceva ce ceilalti oameni au nevoie, ei sunt gata sa iti dea banii lor, in schimbul serviciului sau produsului tau.

 

II. ETAPA CONSUMARII

Nu  a face bani este greu, ci a-i cheltui cu cap! Si banii trebuie cheltuiti… cu cap! Scopul nostru nu e sa strangem cat mai multe hartii (pe care noi le numim bani). Scopul nostru final e ce putem cumpara sau crea folosind aceste hartii.

Am vazut in jurul nostru multe exemple, sau poate chiar noi insine am avut situatii similiare: creste venitul, cresc si cheltuielile. La sfarsitul lunii ajungem la zero (in cel mai bun caz) sau chiar in minus.

Putem castiga milioane, dar daca nu stim cum sa cheltuim banii cu cap, ele nu ne vor rezolva problemele financiare.

Orice problema porneste mai intai din interior si apoi se reflecta in exteriorul nostru. 

Atunci cand cumperi ceva, intreaba-te: chiar am nevoie de acest lucru? Aceasta cumparatura este un impuls de moment? Cum aceasta cumparatura imi imbunatateste situatia financiara? 

Ia-ti timpul necesar pentru a analiza ceea ce faci. Cateve minute de gandire iti va salva viitorul.

 

III. ETAPA ECONOMISIRII

Nu e neaprat sa cheltuim tot ceea ce avem. Mai mult decat atat: nici nu e recomandat sa cheltuim tot ceea ce am castigat.

Din pacate , creierul nostru, inca funstioneaza dupa principii care nu mai sunt valabile pentru lumea in care traim. Unul din aceste principii este: consuma toate resursele pe care le ai (nu ses tie daca maine sau chiar peste o ora, ele vor mai fi disponibile). De aceea si noi avem tendinta sa cheltuim toti banii pe care ii avem, sa mancam, acum seara, toate prajiturile care sunt in frigider (nu se stie daca maine dimineata ele vor mai fi acolo…).

Scopul nostru este sa stopam acest impuls pe care il avem si sa invatam sa punem bani deoparte.

Cum  facem acest luru ? Invatand si aplicand un alt principiu: PLATESTE-TE MAI INTAI PE TINE . 

Aceasta inseamna ca , cel putin, 10% din orice venit pe care il avem, sa il punem deoparte. 

In acest scop am creat un grup pe Facebook : sa invatam acest principiu si sa il aplicam in viata de zi cu zi. Vrei sa fii membru al grupului: PLATESTE-TE MAI INTAI PE TINE ? Atunci da click AICI !

 

IV. ETAPA INVESTIRII

Am creat valoare.

Am primit bani pentru ceea ce am creat.

Am cheltui din banii primiti, dar am si pus deoparte. 

Acum urmeaza ultima etapa:
Investirea propriului capital (banii pusi deoparte) cu scopul de a ne mari venitul.

In ziua de azi, exista tot mai multe posibilitati de a investi banii. Prin posibilitati, ma refer atat la faptul ca procedura e foarte simpla, cat si la faptul ca nu sunt necesare sume mari. De exemplu: cu un singur click, poti investi in companii care fie acum pornesc la drum, fie cauta investitori pentru a-si creste capitalul si a se dezvolta. Suma minima cu care poti incepe: 10 euro. Si totul e reglementat de lege, verificat si transparent.

Lumea in care traim noi creste, se dezvolta, cauta solutii la problemele cu care se confrunta. Aceasta e valabil si pentru domeniul finainciar. De aceea, ceea ce ieri nu exista, astazi e posibil.

Cauta, si vei gasi cum !

 

CONSTIENTIZAREA ACESTOR ETAPE ALE BANILOR

Psihologii au stabilit ca orice informatie trebuie repetata minimum de 6 ori pentru a fi asimilata de catre constientul nostru si a deveni parte integranta. De aceea, iti propun sa recitesti, la anumite intervale de timp, aceste patru etape ale banilor. In final, vei obtine independenta financiara.

Ce este aceasta?

Independenta financiara presupune ca niciodata nu vei face ceea ce nu vrei pentru bani. Cu alte cuvinte: BANII LUCREAZA PENTRU TINE, DAR  NU TU LUCREZI PENTRU BANI.

CONSTIINTA acestor PATRU ETAPE ale BANILOR este temelia increderii in propriul SUCCESS financiar.

Constientizarea acestor Etape iti ofera posibilitatea sa actionezi usor, relaxat, confortabil, indiferent de faptul daca ai sau nu bani. Ideile negative despre supravietuire si dependenta nu permit rezolvarea problemelor financiare.

Constientizarea acestor patru Etape ale Banilor te va ajuta sa-ti rezolvi problemele financiare cu usurinta, iti va asigura o protectie emotionala si multa incredere in sine.

Daca planifici sa traiesti intr-o societate care utilizeaza banii drept mijloc de schimb, atunci are sens sa fii stapanul banilor.

Persoanele cu constiinta bunastarii dezvoltate stiu ca banii sunt cel mai putin important lucru in viata. Daca nu esti capabil sa ai bani suficienti, apare tendinta de a fi nelinistit in privinta lor. Nelinistea permanenta nu ne ajuta deloc sa facem bani.

Care este atunci solutia ?

Pentru a avea o constiinta a bunastarii, e cazul sa insusesti psihologic si practic aceste PATRU ETAPE ALE BANILOR.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top