You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Oricat de Plina ar Parea Viata…

Oricat de Plina ar Parea Viata…

Cand ora a inceput, profesorul a luat un borcan gol si l-a umplut cu mingi de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au raspuns ca da.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele, le-a turnat in borcan si l-a scuturat usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul este plin, iar acestia au cazut de acord ca era.
Profesorul a luat apoi o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan. Desigur ca nisipul a umplut golurile ramase. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba, iar acestia au raspuns in cor: „Pliiin!”
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea, pe care le-a turnat in borcan, umplandu-l definitiv. Studentii au ras cu pofta.
– Acum, a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, as dori sa intelegeti ca acest borcan este insasi viata. Mingile de golf reprezinta lucrurile importante: familia, copiii, sanatatea, prietenii, pasiunile. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: serviciul, casa, masina etc. Nisipul reprezinta restul lucrurilor marunte.
-Daca veti incepe sa umpleti borcanul cu nisip, a continuat el, nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele. La fel si in viata, daca iti irosesti timpul si energia pentru lucruri mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante.
Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, ai grija de sanatate, iesi cu sotia in oras la cina, joaca tenis etc. Vei avea suficient timp alta data ca sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv. Ai grija, in primul rand, de mingile de golf. Ele sunt cele ce conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile. Restul e doar nisip.
Unul dintre studenti a ridicat mana, interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea. Profesorul a zambit doar.
– Ma bucur ca intrebi. Ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata, oricand este loc pentru doua cani de cafea cu un prieten.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top