You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Orbii si Elefantul

Orbii si Elefantul

Cateva persoane au pornit un argument aprins tema principala fiind Dumnezeu si celelalte diferite religii. Oricat de mult au incercat, tot nu au reusit sa fie de acord unul cu celalalt. Unii spuneau ca lumea este infinita si eterna, ceilalti ca ea este finita si muritoare; unii spuneau ca sufletul moare impreuna cu corpul in timp ce ceilalti ca el traieste etern si asa mai departe Astfel, acestia au mers la Buddha pentru a afla ce inseamna cu adevarat Dumnezeu.

Buddha le-a cerut acestora sa-i aduca patru persoane nevazatoare si un elefant. Acestia au facut intocmai. Buddha le-a cerut persoanelor nevazatoare sa afle cum “arata” elefantul.

Primul orb a atins piciorul elefantului si le-a spus ca arata ca un stalp. Cel de-al doilea a atins burta elefantului si a spus ca elefantul este un perete. Cel de-al treilea om i-a atins urechea si a spus ca aceasta este o bucata de panza. Cel de-al patrulea om a apucat elefantul de coada si le-a spus ca este o franghie. Astfel, intre cei patru a izbucnit un razboi de argumente cu privire la modul in care arata elefantul.

Buddha i-a intrebat pe ceilalti  “Fiecare dintre cei patru a atins elefantul, dar fiecare dintre ei ofera o descriere diferita a acestuia. Cine are dreptate?”.

Exista mai multe raze care duc la Soare.

SUCCESS !

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top