You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > O Lectie de Viata din Povestile Uitate

O Lectie de Viata din Povestile Uitate

In scrierile indiene exista o poveste despre Shiva, care este destul de profunda.
Sotia lui, Parvati, s-a stins din viata, iar el a carat corpul ei neinsufletit prin toata tara timp de 12 ani, sperand ca va gasi pe undeva vreun medic care l-ar ajuta.
Incet, incet au inceput sa se desprinda bucati mari din corpul mort, dar el si-a continuat calatoria in cautarea unui doctor. Poate vreun alchimist, vreun magician sau vreun facator de minuni va reusi. Plin de tristete, plangand mergea prin toata tara.
Astazi, in India sunt 12 locuri sacre. Se spune ca acestea sunt acolo unde au cazut bucati din corpul lui Parvati. Oriunde cadea o parte din corp, locul devenea sacru.

Poti cara corpul mort toata viata, dar nu vei gasi doctorul care sa-l poata salva.
Povestea aceasta e cu mult mai adevarata decat cea in care Isus invie un mort, cu toate ca pare imposibil ca un om ca Shiva sa care o femeie moarta.

Milioane de oameni cara povesti de dragoste moarte care nu mai exista de multa vreme. Ei fac acest lucru din frica, cu toate ca nu e altceva decat nefericire si agatare. Cand iubirea moare, ea moare. Cu timpul trebuie sa accepti moartea si sa spui adio, fara sa te plangi, fara sa porti pica, fiindca atunci cand ceva se sfarseste, ce mai poti face?

In dimensiunea timpului, aceasta este natura fireasca a lucrurilor: ele incep si se termina.
Buddha spune: tot ce se intampla in timp e sortit sa moara, asa ca accepta aceasta, asa stau lucrurile.
Dar daca inima ta tanjeste intr-adevar dupa ceva vesnic, atunci exista o singura solutie: renunta la iubire.

Ca sa poti da, trebuie sa ai. Incerci sa dai ceva ce nu ai.
Mai devreme sau mai tirziu deziluzia trebuie sa se produca. Cat timp poti sa o duci cu tine, cat timp poti fi deceptionat? De aceea, cu cat esti mai inteligent, cu atat mai curand o vei abandona.
Mintea gaseste intruna alte scuze, dar nu accepta niciodata adevarata cauza. Nu o poate face, deoarece aceasta inseamna sinucidere pentru minte. Ea va inventa o mie de invinuiri, pentru a putea spune: din cauza lui sau a ei s-a terminat iubirea.

Nu poti remedia o iubire sfaramata. Mai degraba o oglinda sparta. Dar cu o iubire sfarmata nu exista modalitati, nu exista posibilitati. Si atunci apare frica. Frica care demonstreaza ca in adancul sufletului esti constient ca iti scapa din miini. Astfel frica devine o stare permanenta.
Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, nimeni nu ia decizii unilateral. Partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca abordeaza viata in mod diferite, ca gandesc diferit, dar in pofida acestor discrepante, SE IUBESC.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top