You are here
Home > Afirmatii Pozitive > O Dimineata Frumoasa Incepe cu Acest Obicei

O Dimineata Frumoasa Incepe cu Acest Obicei

O dimineata frumoasa incepe cu acest obicei


Spune-mi cum iti incepi dimineata si am sa-ti spun cum iti va fi ziua

 

Modul in care ne incepem dimineata, ne influenteaza restul zilei. Fiecare dintre noi vrea sa aiba o dimineata frumoasa , dar nu tot timpul realitea corespunde cu dorintele noastre. Exista insa un obicei, pe care daca il vom incorpora in rutina noastra zilnica, ne va ajuta sa avem multe dimineti frumoase si prin urmare, zile frumoase.

 

Primele ganduri pe care le avem dimineata, atunci cand ne trezim, ne pot da dispozitia si energia necesara ca „sa rasturnam muntii” sau, din contra, sa fim persoana morocanoasa, pe care toti vor sa o evite.

 

Fiecare dintre noi am fost in situatia (si nu o singura data) in care nu am vrut sa ne sculam din pat, nu am avut pofta sau energie sa facem chiar si cele mai elementare lucruri, cum ar fi: sa deschidem ochii,sa ne spalam pe dinti, sa facem un dus si sa ne bem mult ravnita cafea de dimineata.

 

Daca vrem ceva nou, trebuie sa facem lucrurile altfel decat le-am facut pana acum.

 

Dispozitia noastra este influentata de modul nostru de viata, iar la baza lui stau obiceiurile noastre. Daca nu ne vom schimba obiceiurile, vom avea parte de aceleasi situatii, aceeasi oameni si aceeasi dispozitie sau indispozitie.

 

Imagineaza-ti, cum ar fi ca tu sa fii cel care isi controleaza viata si nu viata sa te controleze pe tine? Cum ar fi sa ai la dispozitie „instrumentele” si tehnicile necesare ca sa iti faci o dimineata frumoasa si sa incepi ziua cu dreptul? Gata cu proasta dispozitie si diminetile lipsite de energie!

 

Cate minuni poate face o dispozitie buna !

 

Buna dispozitie are efecte benefice nu doar asupra sanatatii si asupra celor din jur (primesti ceea ce dai;) ), dar , conform cercetatorilor australieni de la Universitatea New South Wales, din Sydney, “buna dispozitie stimuleaza creativitatea, flexibilitatea, cooperarea si folosirea mijloacelor mnemotehnice“

 

Primul lucru pe care incepem sa il facem, atunci cand deschidem ochii, este sa gandim. De aceea, gandurile sunt primele pe lista „lucrurilor de facut” pentru a ne crea o dimineata frumoasa.

 

Ziua devine ceea ce noi investim in ea.

 

Schimbandu-ne gandurile, ne schimbam atitudinea fata de ziua care incepe.  E timpul sa investim recunostinta, dragoste, bucurie, entuziasm, putere, curaj si lista nu se opreste aici. Alege ce vrei sa primesti si include-o in lista ta.

 

2 Reguli pe care trebuie sa le respectam daca vrem ca afirmatiile pozitive sa functioneze

 

Gandurile noastre sunt afirmatii: pozitive sau negative. Scopul este sa ne axam pe afirmatii pozitive, pe ceea ce vrem sa obtinem si nu pe ceea ce vrem sa evitam. De aceea, atunci cand formulam o afirmatie pozitiva, trebuie evitata negatia.

 

Cand folosim afirmatiile pozitive, scopul este sa comunicam cu subconstientul nostru. El este ca un copil: ia totul la propriu. Pentru a avea rezultate, trebuie intotdeauna sa folosim timpul prezent. In caz contrar, ceea ce vrem asa si va ramane in viitor, fara a se materializa vreodata.

 

La inceput va fi nevoie sa ne concentram mai mult: schimbam un obicei! Dar atunci cand noul mod de gandire va deveni noul nostru obicei, inlocuindu-l pe cel vechi, el va „functiona” automat. Si partea buna e ca el va „functiona” ca sa ne ajute si nu sa ne puna bete-n roate.

 

Tu iti poti alege singur afirmatia pozitiva pe care sa o repeti in fiecare zi, in functie de ceea ce vrei sa atragi in viata ta (mai jos sunt cateva exemple pentru inspiratie).

 

Afirmatia Pozitiva Zilnica pentru o dimineata frumoasa

 

Pe langa afirmatia pozitiva zilnica, Louise Hay recomanda ca in fiecare dimineata, imediat ce ne-am trezit, sa rostim urmatoarele:

 

„Patule, iti multumesc!”

 

Da, fii recunoscator patului pentru faptul ca ai dormit in el, te-ai odihnit si acum esti gata pentru o noua zi.

 

Scrie aceasta afirmatie pe o bucata de hartie si lipeste-o pe peretele din fata patului sau scrie-o pe geamul din dormitor, astfel incat, atunci cand deschizi ochii, sa fie primul lucru pe care il vezi. Aceasta tehnica te va ajuta sa iti creezi obiceiul de a rosti afirmatia in fiecare zi, imediat cum te-ai trezit.

 


 

Exemple de Afirmatii Pozitive

 

Iata cateva afirmatii pozitive, pentru inspiratie, recomandate de Louise Hay in cartea „Afirmatiile Pozitive. Experimenteaza chiar acum tot ce poate fi mai bun in viata”

 

 1. Sunt plin de energie si entuziasm.
 2. Viata ma iubeste si ma sprijina. Sunt in siguranta.
 3. Deciziile mele sunt intotdeauna perfecte pentru mine.
 4. Ma iubesc pe mine insumi si atrag astfel in viata mea iubirea si acceptarea.
 5. Viata mea este un succes.
 6. Ma eliberez de nevoia de a ma simti deranjat.
 7. Imi acord permisiunea de a ma schimba.
 8. Imi asum responsabilitatea pentru viata mea. Sunt liber.
 9. Lucrez intotdeauna intr-un mediu armonios
 10. Tot ce ating devine un succes.
 11. Ii respect pe ceilalti oameni, iar ei imi raspund cu acelasi respect.
 12. Merit sa ma bucur de iubire.
 13. Am intotdeauna tot ce imi este necesar.

 

Gandurile sunt mai puternice decat crezi. Ai grija ce gandesti!

 

OKSUCCESS!

 

Sursa Foto: ww.pixabay.com

 

 

 

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top