You are here
Home > Dezvoltare Personală > Nu Datorezi Nimanui Nimic!

Nu Datorezi Nimanui Nimic!

Multe decizii, pe care le adopti, genereaza intrebari si comentarii din partea celor din jurul tau. Membrii familiei, prietenii si chiar persoane straine, destul de des se dau cu parerea cum ar trebui sa te comporti, sa arati, cu cine sa te intretii si cum sa-ti construiesti relatiile. Uneori, ei merg atat de departe, incat chiar iti cer explicatii. Iata 15 lucruri pe care nu trebuie sa le explici nimanui nicodata.

1.Situatia ta.
Daca traiesti in concubinaj sau schimbi permanent gazda, daca esti impreuna cu parintii, cu toate ca demult ai trecut de 20, nu ai nicio datorie sa explici toate acestea. Daca detii controlul asupra vietii tale, inseamna ca ai anumite motive ca ea sa fie asa.

2.Prioritatile vietii tale.
Tu stii ce trebuie sa faci pentru fericirea si confortul tau si celor dragi. Aceasta este prioritatea vietii tale. Fiecare dintre noi este unic pe acest Pamant si fiecare are valorile, visele si tendintele sale. Mai mult ca sigur ca prioritatile unuia se vor deosebi de prioritatile altuia. Tu esti cel care decide si nu trebuie sa dai darea de seama nimanui.

3.Nu trebuie sa-ti ceri scuze, daca nu regreti.
Daca nu regreti actiunile tale, considerand ca cineva nu a avut dreptate sau nu ai nevoie sa fii iertat, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Multi isi cer scuze prea devreme, incercand sa tamaduiasca niste rani care inca nu sunt gata pentru aceasta. Nu-ti cere scuze, daca stii ca nu esti vinovat.

4.Nevoia de a fi singur
Multora le este frica sa refuze o invitatie sau sa schimbe unele planuri comune pentru a beneficia de odihna, a se relaxa, pentru a-si aduna fortele sau a citi o carte, din frica de a nu parea mofturosi sau netacticosi. Toti avem nevoie de asemenea clipe de relaxare, este ceva firesc. Fa acest lucru si nu explica de ce.

5.Nu e neaparat sa fii de acord cu anumite convingeri
Chiar daca cineva povesteste cu multa ardoare despre convingerile sale, nu e neaparat sa dai afirmativ din cap. Daca nu esti de acord cu aceste idei, nu este corect, in raport cu tine insuti si cu cei din jur, sa faci fata ca esti de acord. Mai bine e sa-l contrazici cu mult calm.

6.Nu esti obligat sa spui „DA”
Ai tot dreptul sa spui „NU”, daca nu ai motive sa spui „DA”. Cel mai mare succes il obtin persoanele care au invatat sa spuna „NU” lucrurilor care nu sunt o prioritate pentru ei. Fii bun si marinimos cu oamenii, dar ai indrazneala de a spune „NU” la ceea ce este un obstacol in drumul tau spre succes.

7.Exteriorul tau
Poti fi zvelt sau plinut, inalt sau scund, simpatic sau nu prea, insa nu ai obligatia sa explici de ce esti asa. Exteriorul tau este exclusiv responsabilitatea ta. Nu-i permite sa fie factor determinant al autoaprecierii.

8.Prioritatile gusturilor culinare
Exista anumite produse care nu-ti plac – de la gust pana la impactul asupra sanatatii tale. Daca cineva te tachineaza de ce mananci sau nu mananci anumite produse, nu-i acorda prea multa atentie. Spune-i ca te simti bine, alimentandu-te asa cum te alimentezi.

9.Viata sexuala
Daca intretii relatii sexuale cu persoane mature, de comun acord, nimeni nu are nicio treaba cum iti petrci timpul. Poti astepta sa te casatoresti sau poti experimenta pana la aceasta zi. Doar tu decizi si nu datorezi explicatii.

10.Alegerea intre viata personala si cariera
Uneori, circumstantele ne impun sa facem o alegere intre locul de munca si viata personala. Deciziile nu sunt usoare. Poti alege munca, nu de aceeea ca ai grija de familie, ci pentru ca aceasta alegere iti va asigura viitorul. Nu explica decizia ta.

11.Viziunile poltice si religioase
Daca esti social-democrat sau liberal, ortodox sau catolic – este alegerea ta. Nu trebuie sa explici de ce. Atunci cand cineva nu te poate accepta din aceste motive, este problema lui, dar nu a ta.

12.De ce esti singur
Esti casatorit sau nu, nimeni nu are nicio treaba cu aceasta. Singuratatea nu aduce niciun prejudiciu personalitatii. Ai toata libertatea de a fi singur sau cu cineva. Nu pune semnul egalitatii intre tine si starea ta familiala.

13.Nu esti dator sa te intalnesti, doar ca ai fost rugat
Cineva poate fi dragut si simpatic, dar nu esti dator sa mergi la intalnire cu el. Daca forul interior iti sopteste sa nu mergi, nu merge. Cauta un motiv si nu merge.

14.Decizia despre alegerea in casatorie
Ai decis sa te casatoresti si sa ai copii sau vrei sa ramai liber si fara ei, este exclusiv o decizie personala. Cei din jur se vor impaca pana la urma cu decizia ta, oricat le-ar fi de greu.

15.Relatiile tale
Uneori, cei din jur se dau cu parerea despre relatiile tale romantice. Mai mult ca sigur ca cineva a spus ca nu va potriviti si trebuie sa va gasiti perechea potrivita. Nu esti responsabil in fata nimanui, doar a ta.

Traieste-ti viata asa cum crezi ca e mai bine si niciodata nu rupe sau lega relatii, doar ca cineva te-a sfatuit sa faci asta. A gresi si a invata din greseli inseamna a trai!

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top