You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > IATA CE SA FACI CAND CINEVA VREA SA ITI FURE VISUL !

IATA CE SA FACI CAND CINEVA VREA SA ITI FURE VISUL !

Este o istorioara despre un copil pe nume Monti.

La varsta de 16 ani a trebuit sa scrie un eseu despre cine vrea sa devina in viata. Monti a avut nevoie de foarte mult timp pentru a descrie visul sau. El isi dorea sa fie proprietarul unui rancho. A descris pe zece foi un rancho amplasat pe o suprafata de 400 de acri (1 acru=4,047 m.p.) si a anexat planul detaliat al constructiilor, al grajdurilor si ale drumurilor. Chiar a desenat planul casei cu o suprafata de 8000 de picioare (1 picior=30,84 cm). A doua zi a inmanat eseul invatatorului.

Dupa trei zile, invatatorul i-a intors eseul notat cu un 2 apasat, cerandu-i sa se retina dupa ore. La sfarsitul lectiilor, copilul cu visul indraznet l-a intrebat pe invatator de ce a fost notat „insuficient”. Invatatorul i-a raspuns astfel:

„Pentru ca un astfel de vis este irealizabil pentru un copil ca tine. Ai nevoie de foarte multi bani ca sa cumperi un asemenea rancho. Ai bani? Nu! Esti dintr-o familie foarte saraca. Nu ai nicio sansa ca sa-ti realizezi visul. Este irealizabil. Iata sfatul meu. Mergi acasa si scrie un alt eseu, un vis real si poate ca o sa-ti acord o alta nota.”

Copilul a venit acasa si a cerut un sfat de la tatal sau. Iata ce a auzit:

„Fiule, nu cred ca pot fi util. Eu cred ca este exclusiv decizia ta si presimt ca va fi una foarte importanta.” Monti s-a gandit la cuvintele tatalui o saptamana intreaga. In final, el i-a inmanat invatatorului acelasi eseu, spunandu-i:

„Va puteti pastra nota de doi, iar eu imi pastrez visul.”

A trecut timpul. Monti demult a absolvit scoala. A devenit matur si a povestit aceasta istorioara unui grup de oameni care il ascultau. In final, el le-a zis:

„V-am povestit aceasta istorioara, deoarece voi toti sunteti in casa mea, cu suprafata de 4000 de picioare, in mijlocul unui rancho care masoara 200 de acri. Iar acel eseu este si azi afisat deasupra caminului.”

Monti a continuat cu urmatoarele: „Cea mai interesanta parte a acestei istorioare este urmatoarea. Acum trei ani, in timpul verii, acelasi invatator a venit aici cu 30 de copii si au organizat o tabara rastimp de o saptamana. Inainte de plecare, el mi-a zis:

“ATUNCI CAND ERAM INVATATOR, ERAM UN FEL DE HOT DE VISE. REGRET MULT ACEST LUCRU, PENTRU CA AM DISTRUS MULTE VISE DE COPII. DAR SUNT FOARTE BUCUROS CA TU AI AVUT INDRAZNEALA SA-TI APERI VISUL.”

Nu permite nimanui sa-ti fure visul. Orice ti s-ar spune, asculta-ti inima!

OKSUCCESS!

Sursa Foto: www.pixabay.com

[mc4wp_form id=”1010″]

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top