You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Fiecare Zi Este O Zi de Vineri

Fiecare Zi Este O Zi de Vineri

Lunea este o modalitate jalnica de a-ti petrece a saptea parte din viata. De altfel, celelalte zile ale saptamanii nu se deosebesc aproape cu nimic de aceasta.

Dar Vineri… Imi plac zilele de vineri, si nu doar mie.
Majoritatea oamenilor asociaza ultima zi a saptaminii de lucru cu un sentiment de usurare, de relaxare si de anticipare a distractiei din week-end-ul care urmeaza. Nu intimplator a aparut un lant de restaurante, care poarta chiar acest nume:,,Vineri”! Ca si celorlalti, la fel imi place sa celebrez ziua de vineri.

Dupa ce imi las fiul la scoala, ma duc la Starbucks si ma alint cu o cafea sofisticata, dupa care fac un drum mai lung cu masina, alegand un traseu cat mai pitoresc, care include coltul meu preferat al parcului local. De-a lungul intregului drum, ma trezesc ca zimbesc si ma simt fericita pentru simplul motiv ca numele zilei incepe cu “v”, nu cu ,,l”,,m”, sau ,,j”.

De multe ori avem impresia ca toata lumea sarbatoreste ziua de vineri!

De indata ce am iesit afara, dispozitia mea s-a amplificat datorita soarelui, ciripitului vesel al pasarilor, primele flori. Dintr-odata m-am trezit ca sunt predispusa sa sarbatoresc, iar creierul mi-a impus o stare de euforie. Mi-am soptit cuvantul “cappuccino” si m-am indreptat spre cafeneaua plina de arome speciale, aflata la coltul din apropiere. Mintea mea s-a revoltat imediat:,,Ce naiba faci? E marti! Tratamentul cu cafea este rezervat pentru ziua de vineri!”

Mi-am dat seama cat de ridicol este acest gand! De ce ar trebui sa fie vinerea mai speciala decat orice alta zi a saptamanii?! De ce sa risipesc inutil sase zile din saptamana pentru a ma bucura numai de a saptea!?

Cateva minute mai tarziu ma indreptam cu pasi lenesi si cu o mustata de frisca pe buza superioara catre masina mea.

Stiu ca este o victorie minora, dar povestea mea ilustreaza perfect felul in care isi traiesc viata cei mai multi dintre oameni. Ei asteapta intodeauna indeplinirea anumitor conditii ca sa-si poata permite sa fie fericiti. Considera ca au dreptul sa sarbatoreasca doar atunci cand vor absolvi facultatea, atunci cand copiii vor creste si vor merge la scoala, atunci cand vor termina de platit ratele la masina sau atunci cand vor iesi la pensie.

Astfel, majoritatea oamenilor rateaza viata pe care le-a daruit-o Dumnezeu. Viata ne este data ca sa ne bucuram de ea si sa fim fericiti in fiecare zi.

Ce-ar fi sa aducem ceva din bucuria zilei de vineri in zilele ,,sumbre” sau ,,banale” de luni, marti sau miercuri? Cu siguranta ca viata noastra ar deveni mult mai fericita.

Ca fapt divers, este important de remarcat ca restaurantele din lantul,,Vineri” nu sunt deschise doar in zilele de vineri, ci in fiecare zi a saptamanii! La fel ar trebui sa procedam si noi.

Autor Necunoscut

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top