You are here
Home > Dezvoltare Personală > Desteptarea in Stil Tibetan

Desteptarea in Stil Tibetan

Esti pregatit?

Trezindu-te, pune mainile peste urechi, astfel incat degetele mari sa fie dupa ele.
Preseaza un pic, astfel ca urechile sa se lipeasca de cap si incepe a misca palmele in sus si in jos. Fa acest exercitiu de 20 de ori.
Vei stimula activitatea nervilor faciali, vei imbunatati vederea, vei intari gingiile, vei evita aparitia prematura a ridurilor si vei imbunatati circulatia sangelui in partea superioara a corpului.

Dupa ce urechile sunt incalzite, fara a deschide ochii, pune palma dreapta pe frunte, iar stanga peste ea si incepe a le misca in dreapta si in stanga de 20 de ori. Fa acest exercitiu astfel, incat degetul mic sa maseze sprancenele.
In acest mod inlaturi durerile de cap si ametelile, datorita activizarii canalelor energetice de tipul yan.

Treci la ochi. Indoaie degetele mari si cu exteriorul lor maseaza ochii de 15-25 de ori.
Acest exercitiu fortifica sistemul nervos, iar vederea devine mai agera.

Dupa deblocarea canalelor energetice ale capului, treci la cele ale corpului. Indoaie picioarele, astfel ca burta sa fie relaxata si pune mainile peste ea. Fa miscari circulare in directia acelor de ciasornic de 30-50 de ori. Astfel, vor disparea senzatiile neplacute din regiunea pancreasului, ficatului si a vezicii biliare, rinichilor si organelor genitale. De asemenea, se imbunatateste metabolismul intestinului gros, deoarece sunt distruse pietrele de colon, se intaresc muschii abdomenului si se preintampina caderea intestinelor.

Acum cand muschii abdomenului „s-au trezit”, poti lua mainile de pe burta, pentru a-l lasa sa lucreze singur, umfland si tragand burta.
Acest exercitiu nu-l poate omite pe precedentul, dar il completeaza doar si ii ajuta pe cei care au probleme cu ficatul si rinichii, precum si cu tractul gastro-intestinal.
Cei cu kilograme in plus pot scapa de surplusul de grasimi, iar persoanele relativ sanatoase pot curata bila si sangele.

In final, indoaie genunchii si, ajutandu-te cu mainile, atinge cu ei pieptul.
Astfel, vei masa intestinele, stomacul si ficatul.

Iar acum, te poti trezi si deschide ochii. Ridicandu-te din pat, nu uita sa masezi adanciturile de la fiecare talpa. Pentru comoditate, pune un picior peste celalalt.
Anume in aceasta adancitura sunt concentrate toate punctele active, responsabile de „liftul” principal al organismului – coloana vertebrala, fara de care nu poate circula nestingherit energia.

Te simti fenomenal? Sigur ca da!

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top