You are here
Home > Bani > Decalog: Cum sa Cheltui Banii cu Cap

Decalog: Cum sa Cheltui Banii cu Cap

 

E mult mai usor sa castigi bani, decat sa-i cheltui… „cu cap”. A cheltui banii cu folos este o arta, una care trebuie invatata. Iata cateva sfaturi, pentru ca banii sa dea cel mai inalt randament.

1.Calatoreste. Cea mai placuta si de neuitat modalitate de a cheltui banii. Calatoriile ofera o sansa unica pentru a vedea locuri noi, a face cunostinta cu modul de viata si cultura altor popoare, a beneficia berechet de impresii si emotii pozitive.

 
2.Ai grija de sanatate. Afirmatia ca nu putem cumpara sanatate nu este chiar corecta. Antrenamentele permanente sunt cea mai eficienta modalitate pentru a fi in forma. Insa ele necesita anumite cheltuieli. Chiar daca vei face sport fara a merge in sala, oricum vei cheltui pentru echipament. Fii pregatit sa cheltui bani pentru sanatate, ca cea mai buna investitie. Echivalentul este sanatatea.

 

3.Repara ceea ce s-a defectat. Ignorezi un zgomot suspect la sistemul de directie al masinii? Amani reinstalarea unui program antivirus nou? Oricat ai „impinge” aceste decizii, vine o zi cand aceste mici defecte se vor transforma in probleme mari, care necesita o interventie imediata. Este o prostie sa amani ceea ce este inevitabil. Daca ai depistat un defect, inlatura-l imediat, fara a astepta momentul cand va fi nevoie de mai mult efort, de mai multi bani, de mai mult timp.

 

4.Dezvolta-te. Cheltuie bani pentru un antrenor personal, training-uri sau carti, care au legatura directa cu business-ul tau, interesele tale sau hobby-ul tau. Sunt cele mai bune investitii pe care le poti face! Investind in cunostinte si deprinderi, mai mult ca sigur ca vei beneficia de un rezultat profitabil.

 

5.Creeaza confort in casa. Casa ta este cetatea ta, biserica ta. Din acest motiv, ai responsabilitatea ca acest loc sa fie cel mai confortabil din lume! Indiscutabil ca vei fi nevoit sa cheltui ceva bani. Dar aceste cheltuieli sunt indreptatite. Fiecare leu cheltuit iti va darui caldura si confort. Cu alte cuvinte, cu cat mai multi bani investesti in casa ta, cu atat mai mult castigi.

 

6.Relaxeaza-te. Odihna improspateaza mintea, reduce stresul si ridica dispozitia. Din acest motiv, fiecare are nevoie de odihna. Daca simti ca ai obosit, pleaca la odihna si bucura-te de ea. O intrebare fundmentala pentru majoritatea oamenilor: „Care este sensul sa castigi bani, daca nu-ti poti permite sa-i cheltui pentru tine?” Relaxeaza-te, odihneste-te, acumuleaza forte si vei putea castiga mult mai mult!

 

7.Nu te zgarci pe lucruri ce le folosesti permanent. Daca ai nevoie permanent de ochelari, alege o rama serioasa, dar nu una de doi bani, pe care vei fi nevoit sa o schimbi peste o luna. Daca faci sport permanent, nu cumpara echipament ieftin, caci vei cheltui mult mai mult. Nu te zgarci atunci cand cumperi lucruri pe care le folosesti permanent si nu vei fi nevoit sa cumperi de doua ori.

 

8.Fa cadouri oamenilor dragi. Una dinte cele mai bune modalitati de a cheltui banii cu folos, e sa le daruiesti bucurii oamenilor apropiati. Ridica-le dispozitia oamenilor dragi tie si vor fi fericiti nu numai ei, dar si tu. Nu astepta o ocazie speciala pentru a face surprize. Inventeaza-le! Surprinde-i pe cei dragi!

 

9.Inoieste-ti garderoba. Sigur ca e o prostie sa faci depozit acasa si sa alergi ca un apucat dupa colectii de haine, cheltuind o groaza de bani. Dar si sa porti cinci ani la rand una si aceeasi camasa, la fel, nu este o idee buna. Cuvantul potrivit este „masura”. O haina buna te poate ajuta in timpul unor discutii importante, plasandu-te mai sus decat ceilalti. Cu alte cuvinte, banii cheltuiti pentru garderoba pot aduce venituri importante.

 

10.Alimenteaza-te sanatos. Fraza „Esti ceea ce mananci” spune tot. Nu poti fi sanatos, mancand zilnic produse necalitative. Da, o supa preparata din semifabricate este mult mai ieftina decat o supa clasica si o salata cu verdeata proaspata. Nu ai dreptul sa economisesti pe sanatatea TA!

Daca te vei conduce de acest decalog, vei reusi mult mai repede sa fii fericit. Atat de simplu si accesibil, incat nu poti spune ca este imposibil.

In viata nu exista „Nu pot”, ci doar „Nu vreau”.

 OKSUCCESS!

Sursa Foto: www.pixabay.com

 

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top