You are here
Home > Dezvoltare Personală > De Ce Traiesti cu Cel pe Care nu-l Iubesti

De Ce Traiesti cu Cel pe Care nu-l Iubesti

De ce?
E dificil sa-ti imaginezi pe cineva care viseaza sa-si traiasca viata impreuna cu o persoana pe care nu o iubeste (casatoriile din interes nu se iau in calcul). Dar acest lucru se intampla, chiar mai des decat ne putem imagina.

Iata 7 cauze de baza ale acestui fenomen feminin

1.Stereotipul
In spatiul nostru, orice fata nemaritata pana la varsta de 25 de ani, ori e curva ori e fata batrana. La aceasta varsta, EA trebuie sa fie maritata, iar EL insurat! Dar poate ca dragostea cea mare inca n-a venit? Sau poate ca a fost un esec? Scuzele de acest gen nu se accepta!
Ce se intampla cu o fata de 30 de ani care nu este maritata? Incepe sa se gandeasca ca poate nici nu mai merita sa astepte. De regula, candidati sunt barbatii un pic indragostiti sau cei care o considera potrivita pentru o viata in comun. Sentimentele puternice nu se regasesc aici. Da, pentru a nu ramane singura, este gata sa gateasca, sa faca curat, sa suporte pescuitul si fotbalul, ba chiar si betiile cu prietenii de pahar.

2.Deprinderea
Probabil ca in structura generala, deprinderea este cea mai prezenta. Reciprocitatea si dorinta arzatoare de la inceputul relatiei, incet se apropie de cota zero si ramane doar anturajul (prietenii comuni, cadourile, timpul petrecut impreuna). Suna straniu, dar multe fete sunt gata sa fie impreuna cu tine, din simplul motiv ca i-ai placut mamei ei. „El este atat de bun. Toti spun ca suntem o pereche ideala”. Deprinderea intr-o relatie este primul indiciu al decesului. Nu conteaza cand vine, dupa un an sau dupa 50 de ani. Nu transforma iubirea in deprindere!

3.Sentimentul de aparare
Era patriarhala si-a indeplinit cu brio functia. Oricat de mult s-ar stradui feministele sa rastoarne planeta, aproape ca nu reusesc nimic. Fiecare femeie vrea sa fie protejata, iar aceasta inseamna sa fie alaturi de un barbat. Fetele nu iubesc si nu pot lua decizii. De ce in ultimul timp sunt in voga „baietii rai”? Pentru ca fetele s-au saturat de barbati care doar bombanesc.
Nu ai nevoie de nimic altceva, decat de un pic de hotarare, in pofida lipsei altor aptitudini.

4.Neincrederea
Femeia care nu are incredere in sine este permanent dominata de gandul ca nu va fi capabila sa construiasca relatii noi. Rudele si cunoscutii, cu atat mai mult, o vor sfatui sa se linisteasca si sa-si accepte soarta. „Unde vei gasi azi un sot? Barbatii sunt la mare cautare, chiar si cei de nimic, dar ea mai vorbeste si despre iubire! Toti traiesc fara a gusta din dragoste, dar ea…” Asa si vei fi crucificata.

5.Copiii
Da, copiii pot avea un rol temeinic ca barbatul si femeia sa ramana impreuna, chiar daca nici nu mai miroase a iubire in relatie. Dar, de multe ori, anume copiii maturi ii reproseaza mamei ca nu a divortat la timp. Ei au fost impusi sa fie martori oculari ai unei relatii lipsite totalmente de iubire , ca mai apoi sa se simta vinovati ca parintii sunt nefericiti din cauza lor.

6.Mila
Acesta este cel mai straniu motiv pe care il invoca oamenii, argumentand de ce au trait o viata nefericiti impreuna. Cel mai des, o femeie puternica nu divorteaza din cauza vinei si a milei, in raport cu barbatul pe care nu-l iubeste. Ea vede ce face el pentru familie, cum o iubeste, cum se comporta cu copiii si… nu pleaca. E posibil ca mila sa treaca in ura, iar aceasta inseamna certuri de durata, replici taioase si oricum trebuie sa se desparta, pentru a nu se chinui unul pe altul.

7.Frica de necunoscut
Celor slabi permanent le este frica pentru viitorul lor. „Dar daca nu gasesc pe cineva mai bun?” Ei nu vor sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard. Lasa ca trece cumva, ma va iubi, lucrurile se vor aranja.

Dragute doamne! Daca trebuie sa plecati, plecati si daruiti dragoste altora, daruiti bunatate, daruiti-va… Nu mai continuati sa-i nefericiti pe cei cu care traiti acum. Daca constientizati ca nu mai exista niciun dram de iubire, nu va mai faceti iluzii si sperante desarte.
Spuneti adevarul si eliberati-va de minciuna!

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top