You are here
Home > Bani > De ce Oamenii nu Dezvolta Propria Afacere

De ce Oamenii nu Dezvolta Propria Afacere

Cei care isi petrec tot timpul zilei intr-un oficiu ca angajat si nu vor sa schimbe ceva substantial in viata lor, inventeaza scuze care ii opresc sa demareze propria afacere. Fiecare dintre oameni, din cand in cand, se gandeste la propria afacere. Dar destul de repede locul dorintelor sunt luate de scuzele frumoase, care chiar par a fi reale.

1. Lipsa unor idei de afaceri unicat.
Success-ul unei afaceri nu este determinat de o idee unicat, ci de tendinta si aptitudinea de a ocupa o nisa pe piata, de calitatea serviciului prestat, de asortimentul produselor etc.

2. Lipsa unui capital de start
O afacere poate fi demarata si in lipsa unui capital primar. E nevoie doar de dorinta si experinta. Chiar daca lucrurile nu vor merge precum le-ai planificat, vei acumula experienta pentru a demara o noua afacere.

3. Cineva imi va copia ideea
De ce esti atat de increzut ca ideea ta este geniala? Eficienta unei idei si a afacerii in ansamblu poate fi constatata doar dupa un anumit timp, calculand raportul dintre cheltuieli si venituri, precum si calitatea echipei tale.

4. E dificil sa inregistrezi o II sau un SRL
Acest argument tine de trecut. Astazi poti obtine toate actele pentru activitatea de intreprinzator foarte repede. Este doar o scuza care nu mai tine. Totul este mult mai simplu.
Mai e ceva. A te gandi la oficializarea unei afaceri, la aceasta etapa, este prematur. La aceasta trebuie sa te gandesti atunci cand afacerea se infiripa, dar in niciun caz acum.

5. Lipsa cunostintelor specifice
Citeste biografiile businessman-ilor de success. Foarte multi dintre ei nu au avut studii superioare la momentul demararii propriei afaceri. Unii nici azi nu au studii.

6. Frica de a pierde tot
In niciun caz nu poti pierde activele tale: cunostintele, experienta, increderea clientilor etc. Insa, pornind o afacere noua, trebuie sa ai grija sa te protejezi din punct de vedere juridic.

7. Lipsa unui plan de afaceri
Ca si in cazul capitalului initial, acesta nu este atat de important. Da, ai dreptate in cazul cand vrei sa atragi capital din exterior.
Simplifica lucrurile. E suficient sa ai o viziune de ansamblu, precum si sa cunosti detaliile afacerii. Aceasta deja este strategie si nu necesita calcule minutioase.

Sfatul este simplu: analizeaza si vorbeste mai putin de ce oamenii nu demareaza propria afacere, dar ridica-te de pe scaunul din oficiu si fa primii pasi pe drumul propriei afaceri.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top