You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > De ce Henry Ford se oprea in hoteluri ieftine

De ce Henry Ford se oprea in hoteluri ieftine

Odata, Henry Ford a venit in Marea Britanie. In aeroport a mers la informatii si a solicitat adresa celui mai ieftin hotel din oras. Persoana de la ghiseu l-a privit mirat (la momentul dat, el era deja arhicunoscut). Cu atat mai mult ca in ziua anterioara, toate ziarele au titrat vizita multimilionarului, insotind materialele cu poze impunatoare.
Si iata ca marele Ford sta in fata unui mic functionar, imbracat intr-un trenci, probabil ca din anii tineretii lui. Totusi, functionarul a dorit sa concretizeze: „Domnule, daca nu gresesc, sunteti Henry Ford. Eu va tin minte perfect dupa pozele pe care le-am vazut in ziare.”

„Da, asa este.”

Functionarul nostru a exclamat: „Dumneavoastra cautati cel mai ieftin hotel? Sunteti imbracat intr-un trenci din anii tineretii? Recent am avut ocazia sa-l intalnesc pe fiul dumneavoastra, care vine des pe aici si care se opreste la cele mai scumpe hoteluri. De asemenea, se imbraca cu cele mai scumpe haine.”

Henry Ford i-a raspuns destul de calm: „Da, fiul meu se comporta adesea ca un exhibitionist. El inca nu a reusit sa gaseasca echilibrul. De ce m-as opri intrun hotel de lux? Oricum raman Henry Ford si in unul scump si in unul ieftin. Nu exista nicio diferenta. Fiul meu inca este marcat de ce vor spune oamenii despre el, daca s-ar opri intr-un hotel ieftin. E tanar si lipsit de experienta.
Cat priveste paltonul, aveti perfecta dreptate, l-am mostenit de la tatal meu. Dar aceasta nu are nicio importanta. De ce as avea nevoie de terfe noi?
Eu sunt Henry Ford, indiferent de ce incalt sau imbrac. Chiar si atunci cand sunt gol-pusca, raman Henry Ford! Restul nu conteaza!”

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top