You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > De Ce Este Fericita Cioara

De Ce Este Fericita Cioara

Nu in zadar se spune ca cioara este cea mai inteligenta pasare de pe planeta. Ea a aflat secretul fericirii. O poveste interesanta si plina de morala, care a cucerit tot internetul si care ne invata cel mai simplu secret al fericirii: sa fim multumiti cu ceea ce avem. In loc sa ravnim la viata si la fericirea altora, sa ne bucuram de propria viata, si fericirea va veni de la sine.

O cioara traia in padure si era absolut multumita de viata sa. Insa, intr-o zi a vazut o lebada. “Aceasta lebada este atat de alba!” s-a gandit cioara. “Si eu sunt atat de neagra! Ea trebuie sa fie cea mai fericita pasare din lume!” Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gandea. “De fapt, i-a raspuns lebada, eram cea mai fericita pasare din imprejurimi, pana in momentul cand am vazut un papagal, care avea doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai fericita pasare.”

Cioara a zburat si l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a raspuns astfel: “Da, eu am fost fericit o haba de timp. Dar din momentul cand am vazut un paun, am incetat sa mai fiu. Eu am doar doua culori, iar el are o gama intreaga!”

Cioara nu s-a lasat batuta si a decis sa viziteze un paun de la gradina zoologica. A vazut ca sute de oameni s-au adunat sa-l vada. Dupa ce vizitatorii au plecat, ea s-a apropiat de paun. “Drag paun, i s-a adresat cioara. Esti atat de frumos! Zilnic vin sute de oameni ca sa te vada. Atunci cand ma vad pe mine, din contra, ma gonesc. Cred ca esti cea mai fericita pasare de pe planeta.” Paunul a facut o pauza si i-a raspuns: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cea mai frumoasa si fericita pasare de pe planeta. Insa, din cauza frumusetii mele, sunt inchis in aceasta gradina zoologica. Am cercetat cu atentie fiecare coltisor al ei si am ajuns la concluzia ca cioara este singura pasare, care nu este inchisa intr-o colivie. Asa ca, zilele trecute, m-am gandit ca daca as fi o cioara, as putea hoinari fericit pretutindeni.”

Morala: Aceasta este si problema noastra. Ne comparam zadarnic cu altii si ne intristam. Nu pretuim ceea ce ne-a dat Dumnezeu, iar acasta amplifica nefericirea. Invata sa fii fericit cu ceea ce ai, in loc sa te agati de ceea ce nu ai. Intotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai putin decat tine. Persoana care este multumita de ceea ce are, este cea mai fericita persoana din lume!

Sa fii multumit de ceea ce ai, dar sa tinzi la mai mult!

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top