You are here
Home > Dezvoltare Personală > Cum Scapi de Suparare

Cum Scapi de Suparare

Un tip, care era suparat pe toata lumea din jur, a venit la un intelept si i-a zis:
-Tu esti atat de intelept, incat niciodata nu te superi pe nimeni si permanent ai dispozitie buna. Ajuta-ma si pe mine sa fiu la fel.
Batranul a cazut de acord si l-a rugat sa aduca o punga transparenta si niste cartofi.
-Atunci cand te vei supara pe cineva, ia un cartof, scrie pe el numele persoanei cu care te-ai certat si pune cartoful in punga.
-Aceasta-i tot ce trebuie sa fac? a intrebat nedumerit tipul.
-Nu, nu e tot, a raspuns inteleptul. Trebuie sa porti permanent aceasta punga cu tine. Si de fiecare data cand te vei supara pe cineva, mai pui un cartof in ea.
Tipul a cazut de acord.

Peste o perioada de timp, punga sa s-a umplut si a devenit destul de grea. Era foarte incomod sa o taburcesti peste tot. Mai mult decat atat, primii cartofi au inceput sa se altereze. Unii s-au acoperit cu o mucoasa insuportabila, altii au dat colte, s-au inverzit si raspandeau un miros intepator insuportabil.
Disperat, omul nostru a venit la intelept si i-a zis:
-E imposibil sa mai port cu mine aceasta punga! In primul rand, punga este mult prea grea ca s-o port peste tot. In al doilea rand, cartofii s-au alterat. Propune-mi, te rog, altceva.
Insa inteleptul i-a spus urmatoarele:
-Acelasi lucru se intampla si in sufletul oamenilor. Pur si simplu, noi nu observam acest lucru de la inceput. Actiunile se transforma in obiceiuri, iar acestea, la randul lor, determina caracterul, care da nastere acestui miros urat. Ti-am oferit posibilitatea sa urmaresti tot acest proces dintr-o parte. Acum ca stii cum stau lucrurile, de fiecare data cand vei fi in situatia de a te supara sau de a ofensa pe cineva, gandeste-te bine daca ai nevoie de aceasta povara puturoasa.

Inca o lectie pentru fericirea absoluta!

Stii pe cineva care are nevoie sa citeasca aceasta povestioara? Impartaseste-o si ajuta-i si pe altii sa isi faca viata mai frumoasa !

OKSUCCESS!

Sursa Foto: www.pixabay.com

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top