You are here
Home > Bani > “Cum sa fac bani ?” – Incepe cu Aceste 10 Principii

“Cum sa fac bani ?” – Incepe cu Aceste 10 Principii

“Cum sa fac bani ?” este o intrebare care apare des in mintea noastra. 

Noi traim intr-o societate in care banii ne usureaza cu mult viata. De aceea, de multe ori ne surprindem cu aceasta intrebare in minte: “Cum sa fac bani?” sau “Cum sa fac mai multi bani?”. In ultima instanta, nu banii sunt ceea ce vrem noi, ci ceea ce putem cumpara cu ei: libertate, sanatate, timp, confort etc.

Inainte de a porni la drum, tine cont de aceste 10 Principii. Ele te vor ajuta sa eviti anumite greseli si sa ai un start bun.

1.Timpul perfect pentru success
Cel mai potrivit moment pentru a porni pe drumul success-ului, pentru a demara o schimbare radicala in viata ta, pentru a face bani este acum.
Modul in care traiesti si actionezi azi, determina viitorul tau!

Construieste-ti viitorul gandindu-te la potentialul pe care il ai si nu la greselile trecutului.

 

2.Priveste in viitor
Atunci cand cumperi ceva, apreciaza acest bun din punctul de vedere al impactului de lunga durata. Nu calcula cat ai cheltuit formal acum, dar vezi ce resurse si investitii vei cheltui in viitor (nu doar bani, dar si efort, si timp).

Cand cumperi ceva, analizeaza cum aceasta cumparatura iti afecteaza finantele si posibilitatile de dezvoltare:

a) pe termen scurt

b) pe urmatorii ani

c) pe toata viata

 

3.Atitudine nesanatoasa fata de bani
Majoritatea oamenilor au doua dominante emotionale fata de bani: dragoste si ura. Ii iubesc, pentru ca pot face cumparaturi si astfel beneficiaza de emotii pozitive. Ii urasc atunci cand lipsesc, deoarece apare sentimentul ca banii le controleaza viata. Atunci cand banii sunt lipsa, oamenii apeleaza la imprumuturi.
Abandoneaza prostul obicei de a cumpara bazandu-te pe emotii si nu mai folosi carti de credit!

"Cum sa fac bani ?" - Incepe cu Aceste 10 Principii

Depisteaza ce crezi tu cu-adevarat despre bani. Daca ai pareri negative, inlocuieste-le cu pareri pozitive. Nu vei reusi niciodata sa ai suficienti bani, daca tu vei crede ca banii sunt ceva rau sau cei care au bani sunt oameni rai.

 

4.Programare gresita
Majoritatea oamenilor considera ca banii sunt valoare. Nu este asa. Banii sunt, pur si simplu, doar niste hartii taiate. Daca iti fixezi scopul „Vreau un milion!” este o absurditate. Tu spui ca vrei o anumita cantitate de hartie! Scopul trebuie sa fie real si palpabil, dar nu doar ca vrei bani. Din acest motiv, oamenii bogati nu pastreaza bogatiile in bani.

Scrie un scop concret: Cati bani vrei sa faci lunar? Raspunsul la aceasta intrebare plaseaza-l la vedere. El va fi “Sutul tau Magic”.

 

5.Banii vs Valoare
Banii cresc de la sine atunci cand ne axam pe crearea valorilor. Descopera si creeaza valori, de care au nevoie altii. Doar atunci vei castiga bani multi. De ce majoritatea celor care au castigat bani la loterie sunt saraci? Pentru ca nu au creat valori.

Speranta ca te vei imbogati castigand la loterie sau ca vei primi o mostenire, este modul de gandire al celor care au o mentalitate de oameni saraci. Nu cadea in capcana! Tu poti cu mult mai mult!

 

6.Cum nu trebuie sa gandesti
Anturajul tau are o atitudine negativa fata de bani, afirmand ca banii sunt ceva rau, iar bogatia ii „strica” pe oameni. Astfel ei isi programeaza subconstientul impotriva scopului de a deveni bogat.
Schimba urgent aceasta atitudine fata de bani!

Pune-ti mintea la lucru. Intreab-o: “Cum sa fac bani?”. Cu cat mai des vei folosi aceasta intrebare, cu atat mai mari sunt sansele sa gasesti nu doar un raspuns ci mai multe raspunsuri la ea. Mintea ta va lucra zi si noapte ca sa te ajute. Vei incepe sa observi lucruri pe care inainte nu le observai, dar care sunt parte componenta a solutiei.

 

7.Pretul cumparaturii
Una dintre cele mai mari greseli e ca oamenii nu calculeaza care este pretul real al cumparaturii. Nu stiu cat timp, energie si forta vor fi nevoiti sa cheltuie, pentru a-si permite acea cumparatura.
Afla pretul cumparaturii inainte de a cumpara! Gandeste-te cati bani ai putea castiga, daca ai investi acesti bani inteligent, dar nu i-ai cheltui pe fleacuri.

 

8.Folosirea banilor costa bani
Pentru operatiunile financiare pe care le facem, platim un comision. Majoritatea nu atrag atentie la acest procedeu, dar nu este vorba de o suma mica. Ai fi de acord sa cheltui aiurea 15% din timpul tau de munca, doar pentru a scoate banii de la un bancomat strain?

 

9.Oamenii de success nu pastreaza bogatiile in bani
Cei bogati au active, cei saraci – imprumuturi, datorii si responsabilitati. Banii trebuie investiti in active, pentru a-i salva de la inflatie.

Dar oamenii bogati nu investesc doar bani. Ei investesc timp si energie in crearea unor relatii frumoase, in carti, training-uri, seminarii.

 

10.Investeste in scolarizarea ta
Scolarizarea este cel mai de valoare activ al tau. Asimiland aptitudini noi, poti castiga mai multi bani.

Ca sa gasesti raspuns la intrebarea “Cum sa fac bani?” vei avea nevoie sa asimilezi informatie noua, sa iti creezi obiceiuri noi, sa iti dezvolti anumite aptitudini, sa faci cunostinta cu persoane noi etc.

Invata regulile banilor, aplica-le si obtine INDEPENDENTA FINANCIARA!

 

Pentru inceput ai nevoie de o singura lectie, care se numeste „SUTUL MAGIC!”
Inscrie-te pe acest site si primeste-l, pentru a porni pe CALEA SUCCESS-ULUI!

 

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top