You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Comoara pe care o ai

Comoara pe care o ai

Daca ti-ai descoperi comoara pe care o ai, ce-ai face cu ea?

Pentru a intelege ce te intreb, iti voi spune o povestioara, care te va pune serios pe ganduri. Ea s-a nascut demult, in mintea unui tanar care era hotarat sa porneasca in cautarea unei comori.
La inceput a decis sa nu spuna nimanui despre visul sau, crezand ca cei apropiati il vor lua peste picior.
Dupa o perioada de framantari, tanarul si-a zis: ”Acesta este visul meu si voi pleca in cautarea comorii.” Si-a anuntat familia si prietenii, care n-au fost prea incantati si chiar au incercat sa-l opreasca, spunandu-i ca viseaza cai verzi pe pereti. Insa el era atat de hotarat, incat nici nu a auzit ce i s-a spus.
A trecut o saptamana, au trecut doua, au trecut trei… Dupa trei luni, tanarul a inceput sa se intrebe pentru prima oara, daca visul lui nu-l costa prea mult. Dar nu s-a oprit. Chiar a intalnit un alt tanar, care avea acelasi vis. El s-a aprins si mai tare, vazand ca are un camarad de drum.
Acum totul ii parea mult mai simplu. Avea cu cine sa vorbeasca despre comoara, iar timpul parca trecea mai repede.
A mai trecut un an, iar proviziile, pe care le aveau, s-au terminat. Si-au dat seama ca in curand vor muri de foame.
Tanarul nostru a spus ca va merge mai departe, chiar daca va trebui sa lucreze cu ziua, ca sa-si poata sustine cheltuielile pentru calatorie. Al doilea, insa, a decis sa se intoarca, pentru ca in acest an de zile si-a dat seama ca visul lui nu mai este actual.
Tanarul decis sa-si urmeze visul a lucrat cu ziua si astfel a mai facut un pas catre comoara lui.
Odata, la sfarsitul zilei de munca, dupa ce si-a incasat banii, cand se pregatea sa iasa pe usa, il opreste batranul pentru care lucrase, marturisindu-i: „Stii, am avut si eu visul de a gasi comoara, dar am renuntat. Iar acum sunt prea batran.”
Tanarul, bucuros ca si-a gasit iar un partener de drum, ii zice: „Hai cu mine, inca mai poti! De fapt, daca ma uit mai bine la tine, nu esti chiar atat de batran.”
„Nu cred ca mai sunt apt pentru asa ceva”, raspunse batranul. „Mi-am gasit locul aici de ceva timp. Traiesc si zile bune si zile rele. Uneori, cand ma plictisesc, ma gandesc la comoara mea si ma intreb cum ar fi aratat, daca as fi descoperit-o. Si cat de fericit as fi fost. Dar ma resemnez, pentru ca ma coplesesc problemele cotidiene, si imi dau seama ca visul acesta nu a fost pentru mine.”
„De unde stii, daca nu ai incercat?” se auzi o voce de departe. Era tanarul care se indeparta, deoarece, in pofida faptului ca vroia sa il ajute pe batran, nu avea cum s-o faca. A inteles ca nu are nicio sansa sa-l convinga sa mearga pana la capat. Chiar daca un vis de asemenea gen merita tot efortul.

In fiecare dintre noi traiesc urmatoarele personaje:
– cel care viseaza si doar atat;
– cel care viseaza si actioneaza o haba de timp (pentru ca nu este dispus sa faca sacrificii sau este prea greu);
– cel care decide sa-si urmeze visul pana la capat.
Tanarul nostru a avut nevoie de trei ani ca sa-si gaseasca comoara, dar efortul a meritat din plin.
E timpul sa te intrebi acum care este comoara ta? Ca nu stii la ce esti bun(a), ca nu stii sa faci altceva, ca nu-ti place ceea ce faci sau unde te afli, nu au nicio relevanta.

Cu totii am primit o comoara atunci cand ne-am nascut: VIATA.
Tu ce ai decis sa faci cu aceasta comoara?

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top