You are here
Home > Lasa-ma sa te motivez > Cine Este un Prieten Adevarat

Cine Este un Prieten Adevarat

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii se comporta grosolan cu cele mai dragi persoane? De cate ori ai facut si tu acest lucru? Ai aruncat cuvinte „grele” parintilor, sotului/sotiei, copiilor, prietenului/prietenei. Unii au regretat, altii au trecut pe alaturi, avand impresia ca aceste persoane sunt obligate sa le suporte capriciile.

Un OM DE SUCCESS nu are dreptul la un asemenea comportament. El investeste mereu intr-o relatie, fie ca este vorba de familie, copii, parinti sau prieteni.

O relatie de succes este rezultatul unor investitii performante. Acest lucru trebuie facut permanent, dar nu din Pasti in Pasti, precum cred majoritatea celor care ne inconjoara. Si mai apoi se plang ca au ramas singuri. Dar ce altceva putea sa se intample? Culegi ceea ce ai semanat.

O relatie in cadrul familiei trebuie, in primul rand, sa fie o relatie de prietenie si, mai apoi, una de rudenie.

Multi parinti au impresia ca trebuie sa fie seful copiilor lor. Considera ca sunt mai destepti decat copiii lor si nu admit ca acestia ar putea sa-i depaseasca. Varsta nu este un merit personal.

Odata cu trecerea anilor, toti oamenii imbatranesc, dar foarte putini se maturizeaza.

Intalnim foarte multi oameni batrani, care asa si nu s-au maturizat. Ceea ce deranjeaza este faptul ca se dau „tare in parcare”, considerandu-se atotstiutori. De aceea, suntem datori sa invatam permanent, sa citim zilnic carti de dezvoltare personala, de imbunatatire a relatiilor sociale.

Atunci cand aud cum oamenii rostesc cu atata lejeritate „prietenul meu din Chisinau”, „prietenul meu din Hancesti”, „ prietenul meu din Romania” etc., imi dau seama ca majoritatea dintre ei nu-si dau seama ce inseamna un prieten.

Un prieten adevarat este ceva deosebit. In viata, ne inconjoara trei categorii de oameni: necunoscuti, cunoscuți si prieteni. Nu fiecare persoana trage la statutul de prieten. Nu avem dreptul sa pulverizam acest substantiv sfant.

Daca la moartea ta vor sta la capatai cinci prieteni, sa stii ca ai fost cel mai fericit om de pe pamant.

Un alt principiu: prietenul nu este un cos de gunoi.

Majoritatea oamenilor au prostul obicei de a se plange cat de grea este aceasta viata. Amice, fii atent!
Nu te mai plange atata pe viata ca poate nici ei nu-i este chiar atat de usor cu tine!

Nu rasturna gunoiul adunat peste un prieten. Unui prieten ii poti vorbi doar despre probleme serioase, dar nu despre faptul ca ti-a aparut o buba in… nas.

Ai o problema? Mergi si rezolv-o, apoi spune-i si prietenului cum ai facut acest lucru.

Dar cu ce ne confruntam in viata de toate zilele? Fleacuri, nimicuri, timp pierdut, discutii sterile, barfe etc.

Redimensioneaza statutul de prieten si incepe o alta viata. Vezi cine este un prieten adevarat si cine un profitor.

Doi prieteni au atins majoratul si au fost inrolati in armata. Peste putin timp a inceput razboiul si ei au fost trimisi pe front. Erau permanent impreuna, doar erau prieteni.
Intr-o zi s-a declansat o lupta crancena. Dupa un schimb intens de focuri, unul dintre ei a fost grav ranit si a ramas sa zaca pe campul de lupta. Celalalt s-a retras in transeu impreuna cu alti soldati. Daca cineva scotea capul afara, era imediat cosit de mitralierele inamicului.
Amicul nostru nu-si putea gasi locul in transeu si era dominat doar de gandul de a-si salva prietenul. Comandantul unitatii a inteles ce pune la cale soldatul si i-a zis: „Nici sa nu te gandesti la acest lucru. El e pe moarte, iar tu il vei urma daca parasesti transeul.”
Intr-un moment, cand comandantul s-a indepartat putin, soldatul a sarit din transeu si alerga spre pritenul sau. S-a declansat un foc incrucisat infernal. El a ajuns la prieten, l-a saltat in spinare si, ranit mortal, a pornit inapoi.
Cu mare greu s-a tarat pana in transeu. Comandantul l-a privit si cu lacrimi in ochi i-a zis: „Ce prostie! El este mort, deja, iar tu esti pe moarte. Nu merita sa faci aceasta.”
Cu ultimele puteri, soldatul i-a spus: „Ba da, comandante. Atunci cand am ajuns la el, era inca viu. Stii care au fost ultimele lui cuvinte? Eu stiam ca tu ai sa vii.”

SUCCESS !

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top