You are here
Home > Dezvoltare Personală > Ce Regreta Oamenii cel mai mult Inainte de Moarte !

Ce Regreta Oamenii cel mai mult Inainte de Moarte !

Vreau sa cred cu toata fiinta ca nu ai in lista ta niciunul din aceste regrete. Dar…

O infirmiera din Australia, care a ingrijit de bolnavi in ultima faza a vietii, si-a notat regretele lor inainte de moarte. Cred ca acestea te vor face sa-ti redimensionezi viata si s-o percepi cu totul altfel.

Ea povesteste cat de lucizi si cat de intelepti devin oamenii la sfarsitul vietii. Icredibil! Atunci cand erau intrebati ce regreta si ce ar fi facut altfel, majoritatea absoluta au avut unul si acelasi raspuns.

Iata cele Cinci Regrete ale Muribunzilor:

1.As vrea sa fi avut curaj sa-mi traiesc viata dupa placul meu, dar nu dupa placul altora.

Acesta este regretul cel mai des vociferat. Atunci cand oamenii constientizeaza ca  se apropie sfarsitul vietii si privesc inapoi cu capul limpede, isi dau seama ca foarte multe vise asa si nu au devenit realitate. Majoritatea  nu au reusit nici jumatate din ceea ce au visat. Ei mor si constientizeaza ca motivul se ascunde in deciziile personale,  pe care le-au luat sau nu le-au luat. Sanatatea ii ofera omului Libertate. Multi inteleg acest lucru doar atunci cand au pierdut-o ireversibil.

2.Nu trebuia sa muncesc atat de mult.

Despre aceast lucru a vorbit fiecare pacient-barbat. Ei asa si nu au vazut cum au crescut copiii lor si foarte putin timp i-au rezervat sotiei. Despre aceasta au vorbit si pacientele mai tinere, care in era moderna muncesc pentru a trai. Toti barbatii au regretat mult ca atata amar de vreme au acordat muncii asiduue.

3.Ar fi trebuit sa fiu mai indraznet si sa vorbesc deschis despre sentimentele mele.

Foarte multi oameni si-au „strivit” emotiile, doar pentru a pastra relatii de pace cu cei din jur. Drept rezultat, au primit o viata de „cacao”, fara a ajunge cineva. Regretul si furia sunt cauzele principale ale bolii.

[mc4wp_form id=”1010″]

4.Ar fi trebuit sa investesc in relatiile cu prietenii.

Majoritatea pacientilor au constientizat adevaratul pret al prieteniei doar cu cateva saptamani inainte de moarte. Majoritatea  sunt atat de ocupati pe parcursul vietii, incat nici nu realizeaza cum pulverizeaza relatiile pretioase cu prietenii. Toti au regretat ca nu au acordat suficient timp si atentie prietenilor. Fiecarui muribund ii este dor de prieteni.

5.Eh, era suficient doar sa-mi permit sa fiu fericit.

Foarte, foarte des au fost pronuntate aceste cuvinte. Majoritatea asa si nu au inteles ca a fi fericit este o alegere. Ei au ramas anchilozati in tipare si naravuri invechite. Asa zisa „zona a confortului personal” a dominat sentimentele si gandirea logica pe parcursul intregii vieti. Frica de a schimba ceva i-a facut sa se minta unii pe altii, afirmand ca totul ii satisface, chiar si atunci cand in strafundul sufletului isi doreau foarte mult ca, cel putin o singura data, sa rada cu gura pana la urechi sau sa se copilareasca.

Suntem fericiti, deja, fiindca ne-am nascut. Cum va fi viata noastra, depinde de noi. Pacat ca adevarata valoare a vietii este perceputa doar la sfarsitul ei. Ceea ce are atata valoare la sfarsitul vietii, ar trebui sa fie important pe parcursul intregii vieti.

Ajuta-i si pe altii sa afle aceste adevaruri spuse de catre niste muribunzi, ca sa nu repete soarta milioanelor de oameni.

 OKSUCCESS!

Sursa Foto: www.pixabay.com

 

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top