You are here
Home > Bani > Azi este o Zi Minunata

Azi este o Zi Minunata

Deschizand usa, de parca un uragan l-a adus, nepotelul navali in casa bunicului…
-Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde esti?
-Aici dragul meu! ii raspunse bunicul cu bratele larg deschise si cu ochii sclipind de bucurie.Vino sa te strang in brate!
-Ai vazut ce zi frumoasa este? Si cata veselie e in jur? Azi e o zi minunata! Ii spuse bunicul in timpce ii mangaia parul ciufulit.
-Bunicule, pot sa te intreb ceva? ii spuse nepotelul.
-Desigur,orice! ii raspunse cu drag bunicul.
-De ce de fiecare data imi spui ca azi e o zi minunata?
-Pai, dragul meu, pentru ca asa si este. Azi e o zi minunata!
-Si cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunata? Pai daca azi ploua si maine ploua si mai tare? Si daca ieri a fost frig?Toate zilele sunt minunate?
-Da, nepotele. Fiecare zi in care te vad sau ma pot gandi la tine e minunata, fiecare zi in care aud pasarelele ciripind e minunata, fiecare zi in care cineva imi deschide usa e minunata, fiecare zi in care…
-Stai! Pai, in toate zilele tu faci cate ceva din ceea ce ai zis acum!
-Pai da, zise bunicul. De aceea, in fiecare zi pot spune: ,,Azi e o zi minunata! Pe langa aceasta, sa stii un mare secret: „Viata este asa cum o simtim noi ca este. Viata este asa cum o planificam in fiecare dimineata, atunci cand ne trezim!”
Daca primul lucru la care te gandesti atunci cand te trezesti dimineata este ca iti lipseste jucaria rosie, ca tu nu o sa primesti niciodata bicicleta pe care o vrei, ca nu…nu….nu…,ei bine, asa si se va intampla. Pentru ca tu asa simti. Si pentru ca ceea ce simti, vine neaparat in viata ta.
Si atunci, de ce sa nu te trezesti strigand in gura mare: ,,Azi e o zi minunata!” De ce sa nu spui fiecarui om pe care il intalnesti acest secret?
Spune-i si vei avea si tu si el o zi minunata.
Nepotelul lua aminte de spusele bunicului. Si cum stia ca bunicul este un om intelept si ca tot ce il invatase pana acum a fost precum a zis, hotari sa-si creeze fiecare zi singur, fara sa mai astepte ca altii sa o faca in locul lui.
Ajuns acasa, si-a atarnat pe perete, in fata patului un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot ,,AZI ESTE O ZI MINUNATA!”, astfel incat acesta sa fie primul lucru pe care il va vedea in fiecare dimineata.

Zilele au trecut si nepotelul s-a convins ca bunicul a avut dreptate. De cum vedea dimineata inscrisul „AZI E O ZI MINUNATA!” , le spunea tuturor acest lucru si se simtea in permanenta minunat!
Si a mai observat ceva. Cu cat mai multor oameni le spunea aceasta fraza, nu numai ca le aducea un zambet pe buze, dar fiecare zambet ii umplea tot mai mult si mai mult paharul fericirii, iar el se simtea tot mai minunat si mai minunat!
Nepotelul a crescut si este matur, deja. Dar smiley-ul de la capatul patului e acelasi, doar ca acum il vede zilnic si sotia sa. Baietelul lor are, la fel, un smiley in camera lui.
Viata lor este minunata!
Abia acum a inteles efectul acestei afirmatii, repetate zilnic . Bunicul a avut dreptate!
Viata este compusa din zilele pe care le traiesti. Si daca toate aceste zile, luate impreuna, sunt minunate, atunci si viata ta este Minunata!

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top