You are here
Home > Dezvoltare Personală > A Citi sau a Nu Fi

A Citi sau a Nu Fi

“ Citeste! Citind mereu, creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini, din care vei intocmi intelesul si filozofia vietii.“Mihai Eminescu

In fiecare zi, altii decid ce fel de informatie sa ajunga la noi. Haideti sa fim destepti si sa decidem noi ce fel de idei sa ne “populeze” mintea !
Iata cateva motive pentru care cititul ne face viata mai “sanatoasa”, din toate punctele de vedere:

1. O persoana care citeste, nu poate fi “traficata informational”.
Cei care citesc, pot gandi de sine statator. O persoana care gandeste este o persoana stapana pe propria viata. Formeaza-ti propria opinie despre ce s-a intamplat sau se intampla in lume. Foloseste mai multe surse de informare, caci o carte sau un articol este viziunea unei singure persoane si niciodata nu vei gasi toate raspunsurile doar la o singura persoana.

2. Ceea ce citim/nu citim ne influenteaza modul de gandire, actiunile zilnice si, in ultima instanta, viata.
Din acest motiv, cititi carti din toate domeniile. Nu va limitati doar la beletristica si reviste mondene. Cititi carti, articole din domenii total necunoscute si chiar domenii care, la prima vedere, nu va prezinta interes. Vi se vor deschide orizonturi noi si veti da un ghiont la creier.

3. Unul dintre obiceiurile care ii deosebesc pe cei bogati de cei saraci este cititul.
Thomas Corley a facut u studiu, care arata ca oamenii bogati citesc in proportie de 86% , iar cei saraci doar 26% . In ceea ce priveste vizionarea programelor de divertisment, raportul este invers: oamenii bogati – cel mult 5% , iar cei saraci – 75%.
Deci, daca vreti sa va imbunatatiti situatia financiara, acordati-va mai mult timp cititului (carti din domeniu) si mai putin televizorului.

4. Raspunsurile la toate problemele, cu care se confrunta astazi oamenii, exista deja in carti . Cautati-le !

5. Cartile sunt comori ascunse.
Nu poti reusi, fara a avea un mentor. Imagineaza-ti, cum ar fi ca Warren Buffett sa te invete tot ce stie despre cum se fac banii, Dalai Lama sa fie mentorul tau spiritual, iar Maica Thereza sa iti arate cum sa aduci bucurie celor mai putin favorizati de soarta. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul cartilor. Nu ratati aceasta sansa!

6. In momentul de fata, cititul este singura modalitate de a calatori in timp. Folositi-o !

7. Cititi si viata va deveni mai bogata, din toate punctele de vedere !

Ca sa va fie mai usor sa duceti o evidenta a cartilor citite si sa mentineti un echilibru intre domenii, va invit sa tineti un Jurnal al Cartilor Citite.

OKSUCCESS !

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top