You are here
Home > Bani > 9 Deprinderi care aduc Saracia

9 Deprinderi care aduc Saracia

1.Sentimentul de mila fata de propria persoana.
Cei predispusi la saracie au dezvoltat un puternic sentiment de mila pentru propria persoana si cred ca bogatia nu este pentru ei, ci pentru altii. A-ti plange de mila, este o modalitate perfecta de a-ti lega de picioare doi bolovani, care nu-ti vor permite sa te dezvolti si iti vor „asigura” saracia pentru toata viata.

2.Lacomia.
Iata cativa indicatori care vorbesc despre faptul ca a doua deprindere este prezenta si in viata ta: cauti permanent inscriptiile „Lichidare de stoc” si magazinele care ofera reduceri, nu vrei sa platesti pentru o educatie calitativa a copilului tau, tinzi sa-i impui pe angajati sa lucreze mai mult pentru o plata mai mica etc.
Cel programat pentru a fi bogat, este gata sa plateasca pentru valoare reala a lucrurilor si sa-i remunereze pe angajati dupa merit. De altfel, asteapta aceeasi atitudine fata de tine si din partea altora.

3.Ai o activitate zilnica pe care o urasti.
Majoritatea urasc activitatea de angajat! In particular, cineva uraste activitatea de contabil, dar face acest lucru ca sa-si poata plati imprumutul pentru masina. Altcineva este innebunit de gandul ca lunar trebuie sa prezinte rapoarte. Al treilea uraste sa se imbulzeasca zilnic la troleibuz etc. Toti acestia sunt pregatiti pentru a fi saraci si perdanti in viata. Iar cauza este sentimentul generat de necesitatea de a se preocupa de activitati pe care le urasc.
Nu fa ceea ce „trebuie”, dar ceea ce iti aduce cea mai mare satisfactie. Doar in aceasta activitate vei obtine rezultate performante!

4.Unitatea de masurare a succesului tau sunt banii.
Cel sarac crede ca o anumita suma de bani il va face fericit. Cel de succes are cu totul alte unitati de masura pentru fericire, mult mai de valoare decat euro, dolar sau leu. Care sunt acestea, fiecare decide de sine statator.

5.Cheltui mai multi bani, decat iti poti permite.
Ofertele bancilor si ale companiilor de leasing te vor „ajuta”, cu placere, sa te rostogolesti in groapa datornicilor. Stii de ce? Fiindca, cel care nu tinde sa devina un om de succes, nu intelege diferenta dintre un credit util, destinat dezvoltarii unei afaceri, si unul pagubos, contractat pentru a cumpara o masina luxoasa sau o casa impunatoare.

6. Doresti un venit rapid.
De sute de ani, dorinta de a primi mult si repede, este caracteristica doar oamenilor saraci. Ei nu sunt capabili sa inteleaga ca succesul, inclusiv cel financiar, are nevoie de timp pentru a se materializa. In loc sa aleaga o activitate care le va aduce un profit substantial peste cativa ani, ei se angajeaza acolo unde li se ofera un venit un pic mai mare, dar fara nicio perspectiva de a-l mari.

7.Smiorcaiala.
Viata e grea… Imposibila… Numai discriminare, coruptie, obraznicie, crima… Un om normal nu are nicio sansa pentru a obtine succesul. Orice „ghinionist” va subscrie acestor afirmatii. Dar stii ca exista un vaccin, care te poate face imun la aceste afirmatii? CREATIVITATEA!
Cauta, descopera, lupta, greseste, invata… Fii invingator in orice situatie!

8.Nu te mai compara cu altii.
Dan se gandeste ca este mai bun decat colegii lui de clasa, deoarece a absolvit cu zece pe linie. Ion e sigur ca este mai rau decat prietenii lui, fiindca nu munceste in vacanta. Elena este gata sa o sugrume pe colega de banca, deoarece o curteaza mai multi baieti. Toti acesti tineri au deja dezvoltata a opta deprindere a perdantului: tendinta de a se compara cu altii.
Nu admite ca lumea exterioara sa controleze lumea ta interioara!

9. Unitatea de masura a succesului sunt banii.
Oamenii bogati cu adevarat, nu numai ca au spart relatia dintre succesul personal si bancnote (s-au debarasat de deprinderea a patra a celor saraci), dar au sters si semnul egalitatii dintre marimea contului si notiunea de bogatie. Adevarata bogatie este aptitudinea de a atrage banii, de a-i face pe loc gol, de a organiza noi afaceri. Doar atunci nu-ti va fi frica de impozite, de talhari sau de cartile de credit pierdute.

La originea saraciei stau deprinderi achizitionate pe parcursul anilor. Cel mai grav e ca deprinderile sunt mult mai puternice decat gandirea logica. Fa un efort si abandoneaza-le!

OKSUCCESS!

 

Sursa foto:  www.pixabay.com

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top