You are here
Home > Dezvoltare Personală > 9 “Asasini” ai Mintii Tale

9 “Asasini” ai Mintii Tale

Vrei sa te bucuri de viata? Vrei sa traiesti dar nu doar sa existi? Vrei sa fii mereu cu zambetul pe buze? Evita cei 9 „asasini” ai mintii tale.

1. Afirmatia „Nu este interesant”
Aceste cuvinte „omoara” curiozitatea ta, iar curiozitatea este factorul stimulator principal al interesului de a cunoaste. Ceea ce îti pare ca azi este neimportant, maine ar putea fi o sansa pentru noi posibilitati. Einstein afirma: „Eu nu sunt mai destept, eu sunt mai curios decat altii.”

2. Una si aceeasi informatie
A citi permanent una si aceeasi informatie, a consulta aceleasi surse, a privi aceleasi emisiuni, a te întretine cu unele si aceleasi persoane, este o cale sigura spre stagnare. Extinde cercul tau de interese. Este doar în favoarea ta.

3. Caile usoare
Sigur ca nu ne plac eforturile. Situatiile complicate solicita un efort mintal mai mare. Anume aceasta duce la dezvoltarea creierului. Nu uita ca acest organ este la fel ca oricare muschi: cu cat mai mult îl antrenezi, cu atat mai puternic devine.

4. Lipsa tendintelor
Daca crezi ca ai atins rezultatele maxime, încetezi sa te mai dezvolti. Evita gandurile care îti soptesc ca ai ajuns suficient de sus. Mergi înainte, avanseaza si doreste mai mult. „Tinde permanent spre perfectiune, dar sa nu-ti fie frica ca ai s-o atingi vreo-data”.

5. Lipsa întrebarilor
De îndata ce vei înceta sa întrebi „De ce?”, vei fi supus pericolului de a fi absorbit de rutina, de a fi condus de altii. Întreaba-te permanent de ce faci ceea ce faci. Cel care se supune irational circumstantelor, mai devreme sau mai tarziu, va deveni o mediocritate.

6. Dezicerea de creativitate
Crezi ca îti este straina creativitatea? Anume ceea ce crezi te opreste. Fixezi bariere pe care crezi ca nu le poti depasi. Înceteaza sa te autolimitezi. Foloseste-ti plenar potentialul cu care te-ai nascut.

7. Lipsa rezistentei
Daca te-ai înconjurat cu persoane care permanent sunt de acord cu tine, nu este cea mai buna alegere. Da, este comod si linistit, dar în nici un caz nu vei progresa. Adevarul este consecinta confruntarii, discutiilor în contradictoriu. Acestea nu-ti vor permite sa fii lipsit de activitate.

8. Dezicerea de vise
Ai putea sa încetezi a mai visa atunci cand ai suferit un esec. Depaseste frica interioara! În caz contrar, esecul va fi permanent cu tine. Dorinte mici – victorii mici. Însa nu aduc nicio satisfactie.

9. Lipsa unui idol (ideal)
Adesea, nu avem grade de comparatie pentru evolutie. Dar e simplu sa te raportezi la alte persoane. Cineva citeste mult, cineva este erudit, cineva este plin de idei, cineva face sport etc. Practic, fiecare are o calitate deosebita, care merita tot respectul, spre care trebuie sa tinzi.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top