You are here
Home > Dezvoltare Personală > 7 Sfaturi pentru a Nu Te Extenua

7 Sfaturi pentru a Nu Te Extenua

1. Nu te suprasolicita.
Esti apt de multe, dar nu te supraaprecia. Tendinta de a face mai multe lucruri concomitent te va extenua atat fizic, cat si spiritual.
Aminteste-ti de legea Pareto, care spune ca 20% din efort dau 80% din rezultat. Celelalte 20% necesita un efort de 80%. Daca ai in fata o multime de probleme, concentreaza-te pe cele mai importante. Invata sa spui „Nu” fara ca sa te mustre constiinta.

2. Fixeaza frontiere.
Nu permite muncii tale sa-ti fure timpul personal. De exemplu, promite ca dupa ora 20.00 nu te vei mai gandi la ceea ce faci la serviciu. De asemenea, promite ca o zi in saptamana va fi dedicata familiei si celor dragi.

3. Evita dependenta financiara.
Cheltuie mai putin decat castigi! Este un principiu fundamental care este eclipsat in era creditelor. La fiecare pas ne ciocnim de oferte ale bancilor, care duc la mari probleme financiare.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa urmaresti cheltuielile tale. Doar daca stii unde pleaca banii tai, ii vei putea controla.
Initiaza un cont de rezerva pentru situatii exceptionale. Nu-ti va oferi o garantie de 100% in ziua de maine, dar in situatii de criza te vei descurca.

4. Nu uita de exercitiile fizice.
Ele nu numai ca sunt energizante, dar permit pastrarea energiei pe parcursul intregii zile. Elaboreaza un sistem de antrenament permanent.

5. Odihneste-te suficient.
Pentru a functiona, organismul are nevoie de odihna. Nu sacrifica somnul tau pentru a mai privi o ora televizorul sau pentru a naviga pe internet. Nu uita ca ai nevoie zilnic de 8 ore de odihna!

6. Odihneste-te si psihologic.
Incearca sa meditezi si sa te rogi. Aceasta te va ajuta sa-ti ridici nivelul energiei spirituale, sa-ti organizezi gandurile si sa-ti pastrezi echilibrul pe parcursul intregii zile.

7. Acorda suficient timp relatiilor tale.
Relatiile sunt sursa principala de enegie a vietii. De aceea, ele necesita o atentie deosebita si suficient timp. Trateaza-i pe cei apropiati cu mult respect si acorda-le suficient timp. Orice relatie necesita investitii.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top