You are here
Home > Dezvoltare Personală > 7 Sfaturi de Aur pentru a duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput

7 Sfaturi de Aur pentru a duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput

Majoritatea oamenilor abandoneaza proiectele la jumatate de cale, unii chiar a doua zi. De ce? Care este explicatia? Doar inainte de a porni la drum erau plini de entuziasm.
Daca iti dorest cu tot dinadinsul sa reusesti in pornirile tale, aplica neconditionat aceste 7 Sfaturi de Aur.

1. Fa o lista a obiectivelor si a barierelor care te opresc.
Ia un toc si o foaie de hartie sau deschide o aplicatie in computer si insiruie toate obiectivele si barierele, care fac presiune asupra ta. Retrage-te pentru 10 minute si relaxeaza-te. Ai reusit, deja, sa rabufnesti si sa scrii tot ce te doare. Revin-o la lista, priveste-o critic si raspunde la urmatoarea intrebare: „Care dintre motivele expuse nu-mi permit sa pornesc la drum si sa duc la bun sfarsit ceea ce am inceput.”

2. Sterge din lista obiectivele inutile.
Reciteste lista ta inca o data. Tot ce crezi ca este inutil, sterge. Foloseste timpul eliberat pentru obiectivele cu adevarat importante.

3. Retine „regula doua minute”.
In time management exista „regula doua minute”: obiectivele, care necesita 2-5 minute pentru a fi indeplinite, sunt abordate in primul rand si excluse din lista. De exemplu, sa aranjezi hainele, sa faci regula intr-un dulap, sa pui rufele la spalat (ai nevoie de 5-7 min.) etc. Peste jumatate de ora ai realizat deja 5-10 obiective!

4. Fii francez, mananca „o broscuta”.
Evidentiaza cu rosu obiectivele care nu au fost realizate din cauza lenii. Sunt cele mai neplacute obiective, pe care le amani permanent. In time management ele poarta numele de „broscuta”. A manca „o broscuta”, adica a realiza un obiectiv neplacut, e cel mai bine dimineata. De exemplu, ti s-a cerut sa scrii ceva. Vizualizeaza tot procesul de scriere in detaliu. Apoi treci la actiune. Timpul care ti-a ramas, foloseste-l pentru activitati care iti aduc satisfactie.

5. Portioneaza „elefantul”.
Cele mai grele si anevoiase obiective poarta numele de „elefant”. Daca nu stii cu ce sa incepi, incearca sa portionezi „elefantul”, adica sa etapizezi si sa portionezi obiectivul. Cu cat mai simpla si mai usoara este fiecare etapa, cu atat e mai bine. Ce receptioneaza mai usor constientul: 5 obiective anevoioase si de lunga durata sau 20 de actiuni a cate 5 minute fiecare? Regula de baza e sa te intorci la ele imediat ce ai timp liber. De exemplu, ai decis sa inveti limba germana. Dimineata ai invatat o regula gramaticala, ziua ai retinut 5 cuvinte, iar seara ai format cateva propozitii. Fara ca sa observi, peste cateva luni, te poti intelege cu niste turisti din Austria.

6. Spune cuvinte de lauda despre tine.
Nimic nu te poate face mai ferict si nu te motiveaza mai puternic, decat o lista lunga de obiective finalizate. De aceea, de indata ce ai finalizat un lucru,sterge-l din lista ta si spune cateva cuvinte de lauda despre tine. Entuziasmul tau va creste exponential, daca in spatele greutatilor, ca un colac de salvare, va licari permanent remunerarea: o seara placuta cu persoana draga in restaurant, o mini-vacanta, cateva cumparaturi etc.

7. Trece in revista cele realizate.
Rezerva saptamanal sau lunar cateva ore pentru a face totalurile. Vei descoperi ca ai finalizat cateva obiective importnte, au disparut cateva „broscute”, iar doi „elefanti” s-au facut mai mici. Spune din nou cateva cuvinte de lauda despre tine si completeaza lista cu obiective noi.

Atunci cand vei descoperi eficienta acestor 7 Sfaturi de Aur, niciodata nu le vei ignora, iar drumul tau spre SUCCESS va fi mult mai rapid si mai usor.
Daca ai decis sa faci ceva, fa-o in primele trei zile. In caz contrar, nu vei face aceasta niciodata!

OKSUCCESS!

 

Sursa Foto: www.pixabay

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top