You are here
Home > Dezvoltare Personală > 7 Lectii Obligatorii de la Muhammad Ali

7 Lectii Obligatorii de la Muhammad Ali

1.Rabda acum!
„Eu alerg pe pista cu mult inainte de a rasari soarele. Am urat fiecare minut de antrenament, dar mi-am zis: „Nu ceda! Rabda acum si traieste restul vietii ca un adevarat campion!”
Rabda acum, plateste acum, chiar daca pretul este mare, dar sa stii ca merita. Pana la urma, pretul pentru SUCCESS este mult mai mic decat cel pentru esec si faci o afacere buna. Din perspectiva timpului indelungat, pentru SUCCESS platesti mai putin decat pentru esec. Deci, plateste acum, iar restul vietii traieste pe lauri ca un adevarat campion.

2.Viseaza, fii plin de fantezie, vizualizeaza.
„Nu devii campion in sala de sport. Campionul se naste in iterior, porneste de la un vis, de la fantezie si vizualizare”
Ai in interior o dorinta arzanda de a reusi? Nu dormi noaptea si te trezesti devreme dimineata din cauza ei? Campionii reusesc sa obtina succesul, doar datorita faptului ca sunt capabili sa-l vizualizeze. Sunt hotarati sa materializeze acest vis cu orice pret. Campionii nu se opresc, atat timp cat scopul nu este atins. Ei nu pot fi opriti, au o misiune.

3. Afirma-te!
”Zboara ca un fluture, inteapa ca o albina. Nimeni nu-l poate bate pe Muhammad Ali!”
Ali a spus: „Repetarea acestei afirmatii te face sa crezi. Credinta se transforma in dogma, iar lucrurile incep sa se intample.” Nu astepta ca cineva sa te promoveze. Fa acest lucru tu. Ali s-a autoafirmat si nu a asteptat ca acest lucru sa-l faca altii pentru el. El spunea: „Doar daca visezi sa ma bati, mai bine trezeste-te si cereti scuze.” Si inca: „Eu sunt maret in toate timpurile”, „E dificil sa fii modest, atunci cand esti atat de maret ca mine.” Repeta aceasta afirmatie de cateva ori. Da, modestia este importanta, insa, in pofida acestui fapt, chiar acum repeta de cateva ori ultima afirmatie si vezi cum te simti: „E dificil sa fii modest, atunci cand esti atat de maret ca mine.” Repeta iar si iar!

4.Schimbarea.
„Cel care la 50 de ani se uita la lume ca la 20, a cheltuit aiurea 30 de ani din viata sa.”
Trebuie sa te shimbi permanent. „Schimbarile”, de multe ori, aduc o reputatie proasta. Daca doua persoane nu s-au vazut rastimp de un an, ele ar trebui sa spuna „Tu te-ai schimbat”, iar raspunsul este „Multumesc”.
In viata, totul se schimba, creste. De aceea, trebuie sa risti pentru a deveni ceva mai mult. Ali a spus: „Cel care nu este suficient de indraznet pentru a risca, nu va obtine nimic in viata.”

5. Foloseste-ti aripile.
„Cel lipsit de imaginatie, nu are aripi.”
Pasarea care nu-si foloseste aripile, nu ajunge prea departe. Noi oamenii tot avem aripi. Ele sunt imaginatia noastra. Noi avem posibilitatea sa abandonam rutina si sa zburam in lumea posibilitatilor, in lumea fara limite. Daca ne limitam doar la posibilitatile pe care le vedem in aceasta lume, niciodata nu vom reusi. Trebuie sa ne descatusam si sa dam frau liber imaginatiei. Doar atunci vom vedea splendoarea acestei vieti.

6. Scopurile sunt totul.
„Ceea ce ma tine pe directie, sunt scopurile mele.”
Dar pe tine tot scopurile te tin pe directie? Fixseaza scopuri, nu uita de ele,
repeta-le zilnic, vizualizeaza-le inainte de culcare. Scopurile sunt totul! Ai nevoie de ele si ai nevoie de un plan pentru a le putea realiza. Niciodata nu subaprecia importanta scopurilor. Doar ele te ajuta sa avansezi!

7. Fii pregatit pentru SUCCESS!
„Meciul este castigat sau pierdut departe de spectatori, acolo unde nu te vede nimeni, in sala de sport, atunci cand alerg, cu mult inainte de a rasari soarele.”
Nu obtii succesul atunci cand visul se realizeaza. Invingi sau pierzi chiar acum, in acest moment. Obiceiurile tale zilnice vorbesc cat de departe esti gata sa ajungi in viata. Nu „lumina” este esenta, ci modul in care te pregatesti ca sa o atingi. Esti predispus, avansezi, esti pregatit pentru SUCCESS.

Acest testament este fenomenal pentru a-ti trai viata din plin, indiferent cine esti, ce statut social ai, ce varsta ai sau unde locuiesti.

OKSUCCESS!

 

Sursa Foto: www.pixabay.com

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top