You are here
Home > Dezvoltare Personală > 6 Tehnici Pentru a Rezolva Orice Problema

6 Tehnici Pentru a Rezolva Orice Problema

1. Concentreaza-te pe solutii, dar nu pe problema
Neurobiologii au demonstrat: creierul nu poate gasi solutii, daca te axezi exclusiv pe problema. De ce se intampla acest lucru? Atunci cand te concentrezi pe problema, alimentezi „negativismul” care activizeaza emotiile negative ale constientului. Nu trebuie sa ignorezi greutatile, dar pastreaza calmul si incearca. Aceasta iti va permite sa constientizezi problema, ca mai apoi sa te poti concentra pe solutii, in loc sa smiorcai ca „lucrurile nu au mers asa cum am vrut” si „cine-i vinovat”.

2. Fii obiectiv
Examineaza si incearca toate „POSIBILELE SOLUTII”, chiar daca la prima vedere par ridicole. Pentru a declansa gandirea creativa, care iti poate sopti solutia, este important sa nu te dezici din start de nicio idee. Orice ai face, nu lua in deradere „solutiile tampite”. Adesea ele iti arata calea spre cele eficiente.

3. Nu fi afectat de catre problema
Incearca sa nu privesti problema ca pe ceva groaznic! De fapt, ce este o problema? Pur si simplu, o reactie la situatia creata. Problema iti spune ca in acest moment ceva nu functioneaza si e nevoie de a gasi o alta solutie. De aceea, incearca sa rezolvi problema, fara a fi afectat de ea, fara a o cataloga. Daca te concentrezi pe cuvantul „problema”, poti declansa ganduri negativiste. Acestea, la randul lor, blochiaza din start posibilele solutii.

4. Gandeste detasat
Schimba directia gandirii prin detasare. Concentreaza-te pe urmatoarea afirmatie: „Daca continui sa sapi in aceiasi groapa, nu poti sapa alta.” Schimba modul de abordare si priveste lucrurile din alt unghi. Poti analiza scopurile tale din punctul opus. Chiar daca aceasta tehnica pare prosteasca, o abordare originala, de regula, stimuleaza adoptarea unei solutii originale.

5. Foloseste limbajul care ofera solutii
Foloseste sintagmele: „dar daca…” si „imagineaza-ti ca…”. Ele ofera constientului posibilitatea de a gandi creativ si de a gasi noi solutii. Evita folosirea sintagmelor negative care limiteaza accesul, precum: „Eu nu cred ca…” sau „Este incorect, dar…”

6. Simplifica tot
Ca fiinte umane, avem tendinta de a complica permanent lucrurile. Incearca sa simplifici problema ta. Arunca detaliile si concentreaza-te pe principal. Gaseste o solutie simpla, iar rezultatele te vor uimi. Toti stim ca solutiile simple sunt geniale si eficiente.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top