You are here
Home > Dezvoltare Personală > 5 Tehnici pentru O Memorie Perfecta

5 Tehnici pentru O Memorie Perfecta

Stii de ce copiii prind totul din zbor? Pentru ca permanent isi antreneaza creierul. Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine nefunctionala daca nu este folosita timp indelungat. Tu ce faci pentru a avea creierul functional si productiv?
Iata cinci tehnici care iti vor imbunatati memoria si dezvoltarea personala.

1.Jongleaza cu cifrele.
Iti amintesti tabla inmultirii? Dar cum sa faci calcule in minte? Aproape ca nu ne mai putem imagina viata fara un calculator (a nu se confunda cu un computer). Incearca sa faci un calcul in minte care este pretul cumparaturilor la magazin. Nu numai ca vei impune creierul sa munceasca, dar iti vei antrena si memoria.

2.Invata pe de rost.
Cate poezii poti recita? Dar copiii stiu zeci de poezii! Poti invata pe de rost poezii impreuna cu copiii tai sau poti memora poeziile clasicilor sau ale poetilor contemporani care ti-au atins sufletul. Nu doar ca iti antrenezi memoria, dar ai si tangente cu frumosul. Iar candva ii vei uimi pe colegi si pe cei apropiati, recitand o poezie.

3.Povesteste despre trecut.
Incearca sa povestesti detaliat ziua ta de ieri, pornind de la sfarsitul ei. Povesteste ce ai facut seara, la amiaza si apoi cum a inceput ziua ta. Privind in trecutul apropiat sau indepartat, activizezi memoria si nu-i permiti sa stearga informatia ca ceva inutil.

4.Invata limbi straine.
Invatarea limbilor straine este un antrenament perfect pentru creier. Mai mult decat atat, aceste cunostinte sunt foarte utile. Invata zilnic cate zece cuvinte noi. Atunci cand vei intra in acest ritm, treci la invatarea frazelor.

5.Extinde-ti vocabularul.
Descopera zilnic cuvinte noi. Pot fi generale sau dintr-un anumit domeniu. Foloseste dictionarele pentru cuvinte necunoscute si pentru a descoperi sinonime noi. Foloseste cuvintele noi in lexicul tau curent.

Daca nu-ti vei folosi zilnic memoria, o vei pierde. Pentru a o pastra in forma, foloseste aceste cinci tehnici zilnic. Ele nu-ti vor lua mult timp, dar foarte repede vei simti cat de eficient a inceput sa functioneze creierul tau.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top