You are here
Home > Bani > 5 Greseli ale Businessman-ului Incepator

5 Greseli ale Businessman-ului Incepator

Prima greseala
Nu merita sa pornesti o afacere doar cu imprumutri, cu investitii mari, mobila scumpa, desing-ul oficiului, arenda unor spatii scumpe si inregistrarea II sau SRL. In primele luni de activitate, toate acestea nu te ajuta cu nimic ,in majoritatea cazurilor. Toate aceste cheltuieli te vor impune sa actionezi la repezeala, ceea ce te va face sa gresesti. Plus la toate, frica ca nu vei recupera banii din afacere. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti: „Cine sunt clientii mei?”

A doua greseala
Pur si simplu, nu ai dreptul sa nu-ti cunosti potentialii clienti. Exista in afaceri un termen care se numeste „grup tinta”, adica oamenii care vor manifesta interes fata de oferta ta. Publicitatea ta trebuie sa fie orientata anume spre ei. Incepatorii incearca sa-i cuprinda pe toti in acest „grup tinta” si, in final, nu se adreseaza nimanui. O astfel de abordare duce la pierderea timpului si a banilor. Din start, trebuie sa cunosti careva detalii despre potentialii tai clienti: varsta, genul, statutul social, interesele, veniturile. Pilonul principal al afacerii tale: Ce probleme va rezolva produsul sau serviciul tau?

A treia greseala
Nu poti sa nu schitezi un sistem de promovare si de vanzare a produsului sau a serviciului. Lipsa unui sistem de atragere a clientilor nu te va duce la faliment doar daca nisa in care activezi nu are concurenti sau este prea solicitata. Dar este un caz iesit din comun. A plasa publicitate „oriunde” si a nu urmari impactul ei, se numeste cheltuiala aiurea de bani. Cu mult inainte de a te lansa in business, trebuie sa studiezi toate componentele.

A patra greseala
Nu ai dreptul sa nu te interesezi despre cererea pietei. Aceasta greseala este cea mai raspandita. Concurenta si lipsa cererii sunt doua probleme fundamentale. Daca prima mai poate fi depasita, cea de-a doua este destul de serioasa. Daca nu exista cerere, inseamna ca nimeni nu manifesta interes. Chiar daca ai o idee geniala, nu inseamna ca va fi solicitata. Pe de alta parte, in ziua de azi este destul de usor sa studiezi cererea pe piata. Exista motoare de cautare gratuite pe reteaua Google sau Yandex, unde poti afla tot despre cerere si ogerta. Fii atent! Acest lucru trebuie sa-l faci pana la lansarea afacerii.

A cincea greseala
Nu ai dreptul sa nu testezi piata cu o mostra. De ce? In primul rand, acest lucru nu necesita mari investitii. In al doilea, vei putea verifica daca ai dreptate si vei acumula experienta. Un site simplu, reclama comprimata, descrierea produsului sau serviciului.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top