You are here
Home > Dezvoltare Personală > 22 de Cadouri pentru Copii, pe care le vor Pastra o Viata

22 de Cadouri pentru Copii, pe care le vor Pastra o Viata

In zilele noastre, copiii inoata printre jucarii, jocuri si distractii. Nu-i mai poti uimi cu nimic. Dar aceste 22 de cadouri sigur le vor tine minte toata viata! Mai mult decat atat, le vor duce cu ei prin viata si le vor face cadou copiilor lor.

1.Increderea. Pentru copil este foarte important ca cel mai drag om sa aiba incredere in el. Fa-l sa inteleaga ca ai incredere in el, in aptitudinile si fortele lui. Un singur cuvant il poate face geniu de succes.

2.Dragostea neconditionata. Imbratiseaza-l, saruta-l, spune-i cuvinte de dragoste, ignorand tot!Chiar daca are peste 30 de ani!

3.Cina in familie. Clipele unei cine cu toata familia se memorizeaza pentru o viata. E o traditie fenomenala, care uneste, impaca, entuziasmeaza si tamaduieste.

4.Bucuria. Bucura-te de viata si de copilul tau. Nu-ti fie rusine de sentimentele tale, rade tumultos impreuna cu copilul, „cazi” in mintea lui.

5.O familie puternica si completa. Pastreaza familia ta si bunele relatii cu membrii ei. Pentru copil, familia este temelia si sprijinul care il sustine si il ajuta sa mearga prin viata.

6.Timpul pe care il acorzi. Este cel mai de pret cadou. Mai ales pentru copiii zilelor noastre. Gaseste zilnic timp pentru copil! Ca sa fii cu el, sa va imbratisati, sa va jucati impreuna, sa va plimbati sau pur si simplu sa va tolaniti pe canapea.

7.Bunatatea. Inca un lucru important care le lipseste copiilor. El va reusi sa afle ce este duritatea. Fii un exemplu viu al adevaratei bunatati.

8.Aprecierea. Invata-l pe copil sa pretuiasca ceea ce are si sa tinda la mai mult.

9.Curiozitatea. Este prezenta la fiecare copil. Pastreaz-o, protejeaz-o! Incearca sa n-o ucizi cu diferite: „Nu te baga, nu-mi incurca, inchide gura, de cate ori poti sa intrebi?”

10. Aptitudinea de a lua decizii. Stimuleaza tendinta de a fi independent. Ajuta-l sa ia decizii de sine statator, sa accepte consecintele deciziilor luate. Fii un exemplu al indraznelii si deciziei.

11.Limita. Copiilor le este destul de dificil sa traiasca intr-un mediu unde nu exista limite. Ei au nevoie de anumite limitari, care le structureaza viata. Un avertisment! Fii atent sa nu abuzezi de interdictii, caci te vei confrunta cu neascultarea.

12.Libertatea. Tine minte! Minimum interdictii! Ofera-i posbilitatea sa aleaga, sa ia decizii de sine statator, sa actioneze si sa invete din propriile greseli.

13.Incurajarea. Copiii, in actiunile lor, au strigenta nevoie de asentimentul parintilor. Acesta stimuleaza perfectiunea.

14.Dragostea pentru creatie. Ofera posibilitati nelimitate pentru creatie. Incurajeaza activitatile creative, organizand conditii pentru ele. Fa acest lucru impreuna cu copilul. Creatia este de nepretuit in epoca Internetului, te ajuta sa vezi frumosul in tot, sa te bucuri de viata, sa gasesti iesire din situatii neordinare.

15. Generozitatea. Fii exemplu personal. Arata-i copilului ce este adevarata marinimie, cum sa imparta ceea ce are si cum sa faca acest lucru cu placere.

16. Spiritualitatea. Altoieste-i sentimentul prezentei sufletului. E foarte bine, daca va invata sa actioneze, pornind nu doar de la necesitatile materiale, dar si de la cele spirituale.

17. Adevarul. Fii sincer si corect cu copiii. Doar astfel ii poti invata sa fie cinstiti. In afara de aceasta, ei vor capata incredere in tine, vor sti ca alaturi de tine sunt in siguranta.

18. Speranta. Doar speranta ii va ajuta in cele mai dificile situatii, ii va sustine si le va da puteri sa invinga.

19. Dorinta de a cunoaste. Tendinta pentru cunostinte si notele bune de la scoala nu au absolut nimic in comun. Incurajeaza copilul sa cunoasca lumea, sa fie atras de tot ce este nou si necunoscut, sa fie satisfacut de noile descoperiri.

20. Optimismul. Este ceea ce te ajuta sa obtii succese absolute si sa schimbi in bine aceasta lume.

21. Genunchii parintilor. Pentru copil, acesta este cel mai bun, cel mai comod loc din lume!

22. Devotamentul in familie si in relatii. A fi devotat partenerului de viata, este un gest al mintii, inimii si sufletului. Iar copiii simt acest lucru foarte bine.

Ofera aceste cadouri copiilor tai si vei primi inzecit!

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top