You are here
Home > Dezvoltare Personală > 16 Sfaturi pentru Succes de la un Barbat de 40 de ani

16 Sfaturi pentru Succes de la un Barbat de 40 de ani

1. “Nu bea si nu fuma. Restul te va ajunge din urma!”.
Crede-ma, asa este. La droguri nici nu te gandi!

2. Nu lua bani cu imprumut, decat in cazuri exceptionale.
Nici pentru afacere, nici pentru masina, nici pentru mobila, nici pentru cadouri pentru fete. Nu ai bani? Cauta alte variante sau uita. Creditul este primul si cel mai mare pas spre saracie. Daca totusi l-ai luat, intoarce-l cat poti de repede si nu mai fa acest lucru niciodata.

3. Tine minte: nimeni nu-ti datoreaza nimic!
Nici statul, nici parintii, nici societatea. Nu vei primi nimic, daca nu vei castiga singur.

4. Invata sa te autolimitezi.
Expresiile de genul „Odata traim!”, sunt o minciuna. Ele nu au niciun suport, in afara de rusine si urmari grave. Nu vei pierde nimic, daca nu vei avea un iphone sau daca nu vei zbura ( in credit) la Paris de Anul Nou. In general, renunta la fleacuri, fii mai inteligent.

5. Respecta-te. Nu alerga dupa aparente, nu minti si nu te lauda.
Atitudinea ta fata de tine nu trebuie sa depinda de modelul telefonului, de haine sau de masina. Doar atunci vei fi respectat, indiferent de circumstante.

6. “Cinstea” si “demnitatea” continua sa fie niste valori.
Fii om, nu fa pariuri cu cinstea. Sa nu fii nemernic este regula vietii. Daca ai dreptate, nu-ti fie frica de nimic.

7. Respecta oamenii.
Chiar si pe cei care aparent nu merita. Respectul pentru cei din jur este o trasatura a oamenilor corecti.

8. Nu-ti iesi din fire.
Calmul si corectitudinea de vor evidentia. Si te vor ajuta in afaceri.

9. Evita cheltuielile care nu sunt necesare. Pune bani deoparte, chiar daca ii ai din belsug.
Aceasta nu inseamna “sa fii zgarcit”, ci sa te gandesti daca ai nevoie sau nu de acea cumparatura.

10. Lucreaza responsabil.
Calea spre glorie incepe cu munca, deseori cu munca putin platita. Asta nu inseamna ca o asemenea munca trebuie sa fie facuta de mantuiala. Am descoperit mai multe persoane, care au urcat repede pe scara profesionala, fara a face mare lucru, dar fiind responsabili. Asemenea persoane sunt putine si ei trebuie pretuiti.

11. Incearca sa investesti bani.
Nu in piramide, jocuri de noroc sau in capriciile prietenilor. Investeste in imobile, in hartii de valoare, intr-un program de pensie privata sau intr-un depozit bancar, la urma urmei. Nu cauta cai usoare si rapide de imbogatire. Ele, de regula, duc sau la saracie sau dupa gratii. Se intampla sa duca in abele locuri, in acelasi timp.

12. Invata.
Internetul este o minune, in ceea ce tine de posibilitatile de studii. Invata sa vorbesti cu banii in limbajul lor. Frecventeaza cursuri de INTELIGENTA FINANCIARA, mergi la cursuri de contabilitate, invata sa memorizezi procesele de afaceri pana la cele mai mici detalii… Chiar daca vinzi shaorma. Cu cat mai mult stii, cu atat mai multe oportunitati ai.

13. Nu-ti fie lene.
Debaraseaza-te de acest viciu. Uita de jocuri si nu „omori” timpul navigand pe internet. Mai bine citeste ceva sau mergi la pescuit, fa o plimbare, mergi la piscina, fa sport. Niciodata sa nu-ti fie lene. In caz contrar, peste 20 de ani o sa-ti fie frica sa ramai de unul singur cu tine.

14. Niciodata nu incepe o afacere de la zero.
Am in vedere zero cunostinte. La modul ideal, ar trebui sa incepi afacerea in domeniul in care ai muncit cativa ani si stii totul despre el. Dar tine minte sfatul nr. 2! Nu ai bani – castiga-i, timp mai ai!

16. Timpul este foarte pretios.
Cat timp tu te pregatesti de viata – ea trece! Cele mai importante valori nu sunt masinile, apartamentele, conturile din banca. La 40 de ani, toate astea vor deveni neinteresante. Gaseste timp pentru pasiuni, pentru cei dragi si apropiati, chiar si in defavoarea altor lucruri.

Inteleg perfect! Este aproape ireal sa urmezi aceste 16 sfaturi, mai ales daca tocmai ai ajuns la facultate. Dar daca totusi ai asemenea ambitii, incearca. Iti promit ca nu vei regreta!

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top