You are here
Home > Dezvoltare Personală > 15 Maxime si Citate de la Osho

15 Maxime si Citate de la Osho

1. Pe lume exista doar doua tipuri de persoane: cei care incearca sa-si umple goliciunea interioara si persoane foarte rare si deosebite, care incearca sa-si vada aceasta goliciune.

2. Nu este necesar sa renuntam la lumea materiala, ci la trecut si la conditionarile acestuia, la convingerile gresite care ne inlantuie si pe care fiecare generatie le impune celor care urmeaza.

3. Unica responsabilitate pe care o ai este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele.

4. In momentul in care simti ca nu mai esti dependent de nimeni, in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda, o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune. Dar asta nu inseamna ca atunci vei inceta sa iubesti. Din contra, vei cunoaste pentru prima data o noua dimenisune, o noua calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limiteaza la cuvinte si care se apropie mai degraba de prietenia pura.

5. Exista oameni care sunt porniti cu inversunare impotriva mea. Nu m-au vazut vreodata, nu au citit nicio carte de-a mea, nu m-au ascultat niciodata, nu stiu ce fac si totusi sunt impotriva mea. Este surprinzator acest lucru. Chiar si pentru a fi impotriva, trebuie mai intai sa fii aproape, sa cunosti, sa privesti, sa observi. Ei nu ma cunosc, nu m-au vazut vreodata. Daca ne-am intalni pe strada, ar trece pe langa mine, desi ma urasc de moarte.

6. In momentul cand te nasti, nu esti un copac, ci o samanta. Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta, implinirea ta. Ea nu are nimic comun nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Are legatura doar cu tine, cu evolutia ta personala.

7. Nu e nevoie sa stii unde mergi. Nu e nevoie sa stii de ce mergi. Tot de ce e nevoie sa stii e faptul ca mergi plin de veselie. Daca faci acest lucru, nu poti gresi.

8. Renunta la comparatii si te vei bucura de viata la maximum.

9. Nu condamna senzualitatea! Ea a fost condamnata in intreaga lume si, din cauza acestei condamnari, energia care poate inflori in senzualitate se transforma in perversiune, gelozie, furie, ura. Ea genereaza o existenta arida, lipsita de orice savoare. Senzualitatea este una dintre binecuvantarile omenirii, este sensibilitatea ta, este constiinta ta. Este constiinta ta filtrata de catre corp.

10. Ceea ce este, este. Opreste-te si priveste.

11. Omul poarta in interiorul sau un mare tezaur. Insa, el mai poarta in sine si intreaga mostenire animalica. Aceasta trebuie indepartata, pentru a permite comorilor sa se inalte in campul constiintei, pentru a fi impartasite si altora. In realitate, aceasta este caracteristica bogatiei: cu cat o imparti mai mult cu altii, cu atat iti apartine mai mult.

12. Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul vostru.

13. Scopul meu este sa zdruncin traditiile, superstitiile si dogmele din mintea voastra, ca sa atingeti starea de non-minte, starea de liniste suprema, in care nici macar gandul nu mai misca, in care nimic nu mai increteste oglinda lacului constiintei voastre.

14. Viata nu asculta de logica. Ea isi vede de drumul ei, netulburata. Tu trebuie sa asculti de viata, dar nu invers! Viata nu asculta de logica ta, nu-si bate capul cu ea.

15. Parerea mea: a fi serios inseamna a fi bolnav. Dupa mine, singura religie autentica e sa fii vesel, plin de viata, sa tratezi totul cu umor.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top