You are here
Home > Dezvoltare Personală > 14 Reguli Foarte Importante, Nestiute la Absolvirea Scolii

14 Reguli Foarte Importante, Nestiute la Absolvirea Scolii

1.Regula Pareto(80/20).
80% din veniturile tale sunt rezultatul a doar 20% de efort. Multe dintre lucrurile pe care le faci nu sunt chiar atat de importante.

2.Legea lui Parkinson.
Poti face mult mai repede lucrurile de care ai nevie decat iti imaginezi. Cu cat mai mult calculezi, cu atat mai mult timp pierzi.

3.Activitatea pe grupe.
Pentru a finaliza repede activitatile monotone, trebuie sa le grupezi si sa le indeplinesti una dupa alta.

4.Mai intai dai, apoi primesti.
Aceasta este ordinea corecta, dar nu invers. Cu timpul vei primi mult mai mult decat ai dat.

5.Anticipeaza evenimentele. Nu te opri.
Nu numai ca vei fi absolvit de asteptari, dar vei avea si satisfactie. Vei intelege ca ai puterea de a-ti dirija viata.

6.Greselile si esecurile sunt un lucru bun.
Doar ele te ajuta sa acumulezi experienta, sa cunosti lucruri interesante si sa devii un om de success. Daca nu ai ingenunchiat in fata esecurilor si ale greselilor, success-ul este asigurat.

7.Nu te autopedepsi.
Daca faci acest lucru, doar amplifici durerea interioara si pierzi timpul pretios.

8.Construieste relatii bune.
Abordeaza responsabil fiecare intalnire. Astfel discutia va reusi, in loc sa fii permanent nervos.

9.Foloseste sistemul de prioritati.
Pentru aceasta trebuie sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care ti le doresti foarte tare si sa le mentii permanent in vizor.

10.Atitudinea ta schimba realitatea.
Pesimismul se poate ascunde in spatele realismului. Totul este din cauza ca tu vrei sa vezi astfel lucrurile, ca tii sa „ai dreptate”. Mai bine sa nu ai dreptate in astfel de situatii. Daca iti vei schimba radical atitudinea, vei fi placut uimit.

11.Vrei sa fii fericit? Fii recunoscator.
Cateva minute de recunostinta sunt o tehnica perfecta de a transforma dispozitia rea in buna. Este un instrument perfect, care te ajuta sa-ti mentii pozitivismul si sa te concentrezi asupra lucrurilor importante. Mai mult decat atat, ii faci fericiti si pe altii. Iar aceasta te va face si pe tine mult mai fericit. Emotiile sunt molipsitoare.

12.Nu te compara cu altii.
Atunci cand te compari cu altii, permiti celor din jur sa-ti domine autocontrolul tau. Schimbarea frecventa a dispozitiei este asigurata. Unica persoana pentru o comparatie esti doar tu. Vei putea vedea cat de mult ai avansat, ce scopuri fixate ai atins. Poate ca nu suna impunator, dar iti va aduce linistea interioara, iti va fortifica taria de caracter si vei fi plin de emotii pozitive.

13.80 – 90 % dintre temerile tale nu le vei intalni niciodata.
Sunt niste monstri care traiesc doar in mintea ta. Si chiar daca si se va intampla ceva, vei vedea ca nu este atat de groaznic precum iti imaginezi. Nelinistea, in majoritatea cazurilor, este doar pierdere de timp.

14.Nu lua totul prea in serios.
Ceea ce azi este o problema grava, peste trei ani va fi uitat cu desavarsire. Daca ai o atitudine mult prea serioasa fata de tine, de gandurile si de emotiile tale, vei avea parte doar de griji. Relaxeaza-te si calmeaza-te. Vei vedea cum ti se va schimba dispozitia in bine.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top