You are here
Home > Dezvoltare Personală > 11 Sfaturi care iti vor face Viata mai usoara si mai frumoasa !

11 Sfaturi care iti vor face Viata mai usoara si mai frumoasa !

1. Cele mai mari probleme apar in cap.
Problemele nu sunt rezultatul unor actiuni, greseli sau ratari ale altora. Ele sunt consecinta viciilor noastre. Analizeaza-ti comportamentul si vei vedea cum vor disparea toate problemele.

2. Nu te grabi sa tragi concluzii.
Cel cu un astfel de comportament, isi poate impovara viata in doua moduri. Primul – sa intre in rolul de prezicator, crezand ca stie cum decurg lucrurile. Va scapa situatia de sub control, va rataci printre idei si va adopta decizii gresite. Al doilea – sa creada ca stie foarte bine persoana, fiind sigur ca aceasta va proceda anume asa in situatia data.
Niciodata nu vei cunoaste o persoana atat de bine, incat sa fii in stare sa prezici actiunile ei viitoare. Aceasta este una dintre cauzele distrugerii celor mai multor relatii.

3. Nu exagera.
Obiceiul de a face din tantar armasar intuneca mintea, te face sa ratacesti si sa apuci pe drumul deciziilor incorecte, pierzand rationamentul. Astfel, faci o greseala dupa alta. Sa-ti faci griji pentru fleacuri este absurd . Mai ales ca aceasta creeaza stari nervoase incredibile.

4. Nu te ascunde dupa standarde.
Viata dupa reguli, mai ales dupa cutume, de cele mai multe ori, este foarte dificila. Permanent te afli sub presiunea „ trebuie”, „sunt obligat”, „ce vor spune altii”, „asa fac toti” etc., impiedicandu-te sa obtii ceva nou in viata. La fel de trist este si atunci cand incerci sa le impui altora regulile si standardele tale de viata. De ce? Ai imaginea unui om penibil!

5. Nu fugi dupa stereotipuri.
Nu gandi ca toti. Negativismul si critica permanenta iti vor distruge viata si te vor face sa gandesti gresit. Parerile subiective despre cei din jur te impiedica sa vezi adevarata lor valoare, te fac sa-ti pierzi propriile valori. Priveste lumea cu ochii tai si vei vedea cat de diferita este.

6. Nu fi pesimist si nu alerga dupa idealuri.
Viata nu poate fi descrisa doar in negru si alb si nu poate fi totul sau nimic. In goana dupa idealuri, poti pierde tot ce ai. Nu vei obtine nimic, daca vei cauta serviciul perfect sau relatia perfecta.

7. Nu fi obsedat.
Faptul ca in viata ta ai avut doua nereusite, nu inseamna ca va fi intotdeauna asa. Precum si o reusita neasteptata, nu inseamna un succes permanent. Orice eveniment, fie el bun sau rau, nu vorbeste despre o stabilitate. Tot ce se petrece in viata ta e doar rezultatul actiunilor tale, nimic mai mult. Iar aceasta inseamna ca totul este in mainile tale.

8. Nu te gandi la ce cred altii despre tine.
Nu crede niciodata ca oamenilor, cei pe care ii ai in jurul tau, le pasa de actiunile tale si isi fac griji pentru tine. In cele mai multe cazuri, fiecarui om ii pasa doar de sine si de problemele sale. Din acest motiv, indiferenta celor din jur nu are nicio legatura cu tine. Nu cere ca oamenii sa te compatimeasca sau sa-ti zambeasca in fata. Aceasta minciuna te va face sa te simti si mai neajutorat.

9. Nu adopta decizii atunci cand esti plin de emotii.
De cele mai multe ori, factorii care declanseaza emotiile sunt iritatiile, oboseala si boala. Sa-ti construiesti un viitor bazat pe emotii, este absolut gresit. Sentimentele nu trebuie sa fie puse inaintea actiunilor. Doar actiunile tale iti pot oferi emotii. Atat.

10. Nu dispera.
Nu-ti pierde cumpatul din cauza a doua-trei momente neplacute. Nu te epuiza din cauza negativismului. Omul care se gandeste doar la rau, rau primeste. Pesimistul se gandeste doar la esecuri, observand in jur doar situatii proaste. Gandeste pozitiv, accepta toate greutatile si esecurile cu zambetul pe fata. Invata din greseli si cu siguranta viata te va rasplati.

11. Nu trai in trecut.
Gandurile despre trecut, despre suparari si ratari, nu-ti vor permite sa te dezvolti, oprindu-ti viata. Intorcandu-te in trecut, te autoimpui sa simti din nou sentimentele negative din viata ta, chinuindu-te si obosindu-te. Nu te invinui pentru greselile pe care le-ai facut in trecut. Acum intelegi ca ceea ce a fost odata nu se va mai repeta. Traieste azi. Gandeste-te la viitor.

Invata de la oamenii de SUCCESS, actioneaza ca oamenii de SUCCESS, traieste ca oamenii de SUCCESS.
Viata este fantastica!

OKSUCCESS

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top