You are here
Home > Dezvoltare Personală > 10 Reguli de Aur pentru Sanatate

10 Reguli de Aur pentru Sanatate

1. Creeaza propriul scenariu al schimbarilor de varsta, asa cum doresti tu.
Cum te vezi la treizeci, patruzeci, cincizeci si asa mai departe? Desigur ca vei alege varianta ideala si vei arata mult mai tanar decat varsta reala, mult mai energic decat semenii tai. Acest exercitiu te va ajuta sa-ti pastrezi tineretea, sanatatea si frumusetea.

2. Evita stresul.
Daca ai nimerit intr-o situatie mai putin confortabila, constientizeaza ca este un fleac in raport cu problemele mari ale vietii. Abordeaza problemele filosofic. Aminteste-ti ce era scris pe inelul imparatului Solomon: „Totul este trecator si aceasta va trece.”

3. Fii bun si respectuos cu oamenii.
Invata sa ierti si vei vedea cat de repede ti se va imbunatati sanatatea. Atunci cand in interiorul tau traieste supararea, inconstient pierzi energie si te imbolnavesti. Iertarea te elibereaza de aceasta dependenta si lecuieste sufletul.

4. Actioneaza calm si increzut.
Medicii definesc graba ca „ucigasul care se grabeste”, deoarece ea impune organismul sa produca adrenalina in cantitati mari, care agraveaza starea sanatatii, creeza presiune, ceea ce duce la imbolnavire.

5. Incearca sa fii intr-un mediu al emotiilor pozitive.
Este demonstrat deja: optimistii traiesc mai mult decat pesimistii! De asemenea, infatisarea optimistilor este mult mai sanatoasa si mai tanara. Emotiile pozitive contribuie la intarirea imunitatii si franeaza procesul de imbatranire.

6. Stari care distrug sanatatea: ura, starea de vinovatie, insatisfactie fata de propria persoana si fata de cei din jur.Tine minte! Sanatatea are la baza iubirea fata de sine si fata de cei apropiati.

7. Zambeste cat mai des.
Studiile arata ca zambetul si hohotele de ras maresc viteza sangelui, ceea ce constituie o profilaxie perfecta pentru sistemul cardiovascular. Pe de alta parte, emotiile negative declanseaza procese de autodistrugere.

8. Invata sa te relaxezi total.
Gaseste timp pentru meditatie. E suficient sa faci acest lucru zilnic cate zece minute. Retrage-te, porneste muzica, aseaza-te confortabil. Alege un obiect care are o influienta benefica asupra ta. Poate fi focul din camin, pestisorii din acvariu, orice altceva. Important e ca in timpul relaxarii totale sa simti echilibrul si armonia. Bucura-te de liniste, simte impacarea interioara, nu te gandi la nimic. Specialistii afirma ca aceste clipe pot restabili total organismul afectat de stresul zilnic.

9. Analizeaza bolile care apar.
Orice disfunctie este un semnal care spune: „Faci ceva incorect! Fii atent la actiunile si gandurile tale!” Chiar si o raceala banala se „alimenteaza” cu irascibilitate sau obida.

10. Lupta cu dispozitia proasta. Nu permite nimanui sa te impinga in starea de depresie.
Psihologii recomanda antrenarea zilnica a „muschilor fericirii” rastimp de 2 minute. Zambeste imaginii din oglinda. In acest timp, gandeste-te ca esti cel/cea mai sanatos/sanatoasa, cel/cea mai frumos/frumoasa, cel/cea mai fericit/a de pe Pamant!

Armonia sufletului este combustibilul perfect pentru SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top