You are here
Home > Dezvoltare Personală > 10 Principii ale Sanatatii

10 Principii ale Sanatatii

Autorul Adam J. Jackson vorbeste in cartea sa „ 10 Secrete ale Sanatatii” despre 10 Legitati pe care, daca le urmam, o sa obtinem sanatatea la care am visat si care ne va permite sa ne bucuram cu adevarat de viata:

1. Puterea Mintii
Mintea controleaza gandurile noastre, iar gandurile controleaza tot ce se intampla in corpul nostru. Exemplu: cateva minute de suparare inhiba sistemul imunitar pentru cateva ore.

2. Puterea Respiratiei
Fara mancare omul poate trai cateva saptamani, fara apa cateva zile, dar fara respiratie nu mai mult de cateva minute. De aceea este important sa invatam a respira corect.

3. Puterea Exercitiului Fizic
Omul nu este facut pentru un mod de viata sedentar: miscarea este viata, miscarea ne da putere si energie.

4.Puterea Alimentatiei Corecte
Mananca pentru a trai si nu trai pentru a manca”. Mancarea are doua functii: de a curata organismul si de a-l alimenta. De asemenea, este important nu numai ce mancam ci si cum mancam.

5.Puterea Rasului
Rasul elimina stresul, imbunatateste respiratia, este un exercitiu nemaipomenit pentru plamini, inima , ajuta la masarea organelor interne si ridica imunitatea. Ai auzit de terapia rasului?

6.Puterea Odihnei
„Fa-ti timp sa mirosi trandafirii” este mai mult decat o simpla fraza. Oamenii care se odihnesc dorm mai bine, au mai multa energie si o sanatate mai buna. De asemenea, ei au relatii familiale si sociale mai bune, deoarece nu sunt irascibili.

7.Puterea Posturii Corecte a Corpului
Postura corpului ne influenteaza atat starea psihica cat si cea fizica. Secretul unei posturi corecte il constituie echilibrul!

8.Puterea Mediului Inconjurator
Aerul curat si Soarele – doua elemente de baza ale unui mediu inconjurator sanatos. Petrece cat mai mult timp in Natura. Ai grija de ea! Natura poate exista fara noi, dar noi nu putem exista fara ea.

9.Puterea Credintei
Noi avem nevoie nu doar de hrana materiala, ci si de Hrana Spirituala. Credinta face imposibilul posibil: cu un sambure de credinta poti muta muntii din loc!

10.Puterea Dragostei
„Caci daca dragoste nu e, nimic nu e” . Dragostea are o putere atotvindecatoare. Pentru a primi dragoste trebuie sa dai dragoste. Pentru a putea da dragoste trebuie, mai intii, sa te iubesti pe tine insuti.

SUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top