You are here
Home > Dezvoltare Personală > 10 Deprinderi ale unui Cuplu Fericit

10 Deprinderi ale unui Cuplu Fericit

Vestitul psihiatru Mark Golston vorbeste despre deprinderile cuplurilor fericite, acele deprinderi care ii fac sa fie altfel decat majoritatea.
Doctorul Golston este un psihiatru cu renume mondial, autor al catorva bestsellere.
Nu conteaza care este calitatea relatiilor tale in acest moment. Oricum vei fi intrigat sa afli despre deprinderile care fac ca magia iubirii dintre tine si jumatatea ta sa nu se termine niciodata.

1.Incearca sa ajungi in pat in acelasi timp cu partenerul.
Aminteste-ti de inceputul relatiilor voastre, cand erati nerabdatori sa ajungeti cat mai repede in pat, ca sa faceti dragoste. Cuplurile fericite merg la culcare impreuna. Chiar daca unul dintre parteneri se ridica apoi incet din pat, pentru a finaliza ceva, fara a-l dernja pe celalalt.

2.Incepe sa aveti interese comune.
Dupa ce palalaia patimii iubirii este inlocuita cu o flacara constanta a iubirii, multe cupluri descopera ca nu au prea multe interese comune. Insa, nu e cazul sa fii disperat din acest motiv. Chiar daca nu aveti prea multe interese comune, oricum exista ceva ce place ambilor. Nu uita de interesele fiecaruia in parte. Poti deveni mult mai interesant pentru partener.

3.Daca iesiti undeva, tineti-va de mana sau mergeti alaturi unul de altul.
Atunci cand un cuplu fericit merge undeva, este exclus ca unul dintre ei sa mearga in spate sau sa o ia inainte. Ei merg alaturi unul de celalalt, tinandu-se de mana. Ei stiu ca dorinta de a fi alaturi unul de altul este mult mai importanta decat tendinta de a ajunge undeva primul.

4.Fie ca dominanta relatiilor sa fie INCREDEREA.
Uneori se cearta si cuplurile fericite. Insa, in pofida acestui fenomen, ei sunt gata sa ierte si sa aiba incredere si in continuare. Ei nu acumuleaza ura si neincrederea.

5.Incearca sa vezi permanent ceea ce face partenerul bine si sa treci cu vederea ceea ce face rau.
Daca vei cauta doar metehnele, crede-ma ca le vei gasi, si destul de multe. La fel poti gasi destul de multe performante. Conteaza doar ce cauti. Cuplurile fericite sunt axate doar pe pozitivism.

6.Imbratisati-va, si cat mai des.
Pielea umana are memorie la „atingerile placute” (iubire), „atingerile neplacute” (violenta) si „lipsa atingerilor” (ignorarea). Daca atunci cand pleci sau te intalnesti cu jumatatea ta, te scalzi in „atingeri placute”, acestea, la randul lor, ne fac puternici.

7. Spune zilnic „Te iubesc” si „Sa ai o zi superba”.
Este o modalitate fenomenala de a „incarca bateria” cu buna dispozitie si rabdare, care ne vor ajuta sa supravituim in ambuteiaje, cozi lungi si alte fenomene putin placute.

8.Urati-va”Noapte buna” in fiecare seara, si nu conteaza cat de sinceri sunteti.
Aceasta ii sopteste partenerului ca, indiferent cat de suparat esti pe el sau ea, relatiile voastre sunt mult mai importante si vrei ca ele sa dainue. Un incident minor nu merita prea multa atentie.

9.Nu uitati sa va interesati de starea de lucruri ale partenerului.
Suna-ti partenerul de viata de cateva ori pe zi, acasa sau la serviciu, pentru a afla cum ii merge. Este o modalitate perfecta de a afla ce te asteapta seara, cand vei reveni acasa. De exemplu, daca a avut o zi groaznica, nu astepta ca se va bucura de ziua ta perfecta.

10.Bucurati-va ca sunteti vazuti impreuna.
Cuplurile fericite nu se sfiesc sa iasa impreuna, ba chiar se bucura cand cineva ii urmareste ca merg de mana sau se saruta. Ele nu urmaresc scopul de a afisa aceste lucruri, ci doar ca apartin unul altuia si sunt fericiti.

Deprinderile perechilor fericite se deosebesc radical de cele ale celor nefericite. Dar ce este o deprindere? Este un sablon al comportamentului, care se executa automat, iar stimularea lui nu necesita prea mare efort. Pentru ca un gest sa devina deprindere, trebuie repetat 21 de zile. Inarmeaza-te cu aceste 10 deprinderi incepand cu ziua de azi. Chiar daca nu vei reusi din prima, nu dispera. Pur si simplu, cereti scuze de la partener si continua sa perseverezi.

OKSUCCESS!

Similar Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top